HELGEPARADIS… PÅ CUBA

Utflukten til Cayo Santa Maria

Siden vi ankom Cuba en uke før skolestart, syntes GoStudy-teamet at vi skulle dra på helgetur. De foreslo å ta oss med til femstjernershotellet Melia las Dunas som ligger på Cayo Santa Maria. For bare 243 CUC (ca. 1500 kr.) fikk vi bo på et luksushotell i fire dager, fra torsdag til søndag.  Og når jeg sier luksus, så snakker vi om alt inkludert fra alle drinker du kan tenke deg, til yoga timer og middagsbuffet.

På torsdagen tok vi buss på morgenen og kjørte østover langs motorveien. Gjennom bussvinduet fikk vi se landsbygda på Cuba, med gårder, savanner og forskjellige type skoger. Det er utrolig vakkert her! Tropeværet gir en ekstrem grønnfarge til plantene og det er veldig frodig. 

Øya er generelt veldig flat og motorveien som ble laget 1972 til 1990, da Cuba samarbeidet med Sovjet Unionen, er trefelts og i god stand. Vi stoppet på to rasteplasser på veien der vi kunne gå på do og kjøpe en sandwich.

Siste stoppet før vi ankom hotellet var selveste minnesmerket og graven til Che Guevara. Che Guevara ble drept i Bolivia av CIA og Bolivianske myndigheter i 1966, men hans legeme ligger nå i Santa Clara i Cuba. I 1997 laget cubanske myndigheter et gigantisk minnesmerke for ham, med illustrasjoner av hans liv, en statue, et museum og en stor samlingsplass. Det var virkelig vakkert, og det viser godt hvor viktig han er på Cuba og for revolusjonen.

Da vi var fremme ved hotellet ble standarden satt momentant. Området var utrolig stort og vi ble kjørt med golfbil til leilighetene. Da vi var innkvartert gikk vi til middagsbuffeen, hvor jeg tror absolutt alle av oss ble litt «månebedottne». De hadde virkelig alt av hva man kan få tak i på Cuba. Et stort fruktbord, ansatte som stekte fisken eller kjøttet for deg foran øynene dine, alt av pasta, sjømat, stekte grønnsaker, tapas og mye mer.  Det var digg.

Etter maten gikk vi ned til stranda og ble enda mer overrasket. Sanden var like fin som salt. Stranden strakte seg så langt en kunne se og skyggeplasser med solstoler var plassert langs hele stranden. Vannet var faktisk varmere enn luften.  Kanskje rundt 30 grader. På stranden var det også tråkkebåter og katamaraner som man kunne bruke helt gratis. Katamaranene var ganske små og ble håndtert av profesjonelle. De tok hotellgjestene med på en tur ut gulfen. Det var befriende å kjøre ut på havet, i stor fart og med vind i håret. På bussen til hotellet leste jeg Ernest Hemingway sin bok «Den gamle mannen og havet», hvor det blir nevnt mange haier som protagonisten blir nødt til å kjempe med. Dette gjorde meg litt urolig for å bade, men heldigvis kunne han som styrte katamaranen forsikre meg om at haiene ikke dukket opp før langt ute på havet.

På kvelden var det danseshow og disko. Med gratis påfyll av drikke kan dere tenke dere hvordan det gikk. Det var utrolig gøy å danse salsa med cubanerne, de er naturligvis veldig flinke til å føre. Ellers ble vi godt kjent med tyskere, italienere og libanesere. Folk er veldig sosiale her på Cuba. Man hilser alltid på folk man møter, med et smil og nikk eller en «buenos dias».

2 av dagene spiste vi på restaurant. På Fredag var vi på italiensk restaurant, med kleskode «pyntet».  På lørdag var vi på meksikansk restaurant. Det var godt med variasjon i matveien.

Dagene forsvant i en fei, men det var utrolig deilig. Til slutt; her er et lite tips. Alle som tenker seg å reise til Cuba må passe seg for solen her. Henrik sovnet i solen på lørdag, fra kl. 11 til 12 på morgenen og fikk noe tilnærmet annengradsforbrenning. Han kan bekrefte at det er veldig vondt. Ellers blir man fort brun her og får bedre hud.  Det var alt for denne gang. Vi snakkes 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *