Turen til Guamá, Cuba

På lørdag dro vi på det som skulle bli vår tredje siste dagsutflukt. Turen denne lørdagen gikk til krokodillefarm i Guamá, ca. tre timer med buss fra Havanna. Første del av turen tilbrakte vi på en speedbåt. Med vinden i håret og vann på alle sider av oss gikk turen til Taino-indianerlandsby. Tainoindianerne var noen av Cubas første innbygger, og til minne om dem har det blitt laget en museumslandsby. Vel og merke var det faktisk ingen som bodde her, landsbyens eneste faste innbyggere var noen steinstatuer. Etter å ha gått igjennom landsbyen og fått en innføring i Tainoenes levemåter ble vi tilbudt å prøve krokodillekjøtt. Det smakte som seig kylling. Ikke det beste jeg har smakt, men interessant å ha prøvd.

Etter å ha utforsket Tainolandsbyen var det på tide med krokodillefarmen. Farmen var nærmere en zoologisk hage enn en krokodillefarm, ettersom de også hadde mange skilpadder, fisker og gnagere. Inne på området var krokodillene inndelt etter størrelse, dette for å unngå at de større skulle spise de små. Det mest interessante her var de fullvoksne. Imens de mindre levde i tillagde og kunstige habitat var de fullvoksne plassert i et inngjerdet sumpområde. Her kunne vi betale en liten penge for å mate krokodillene med et fiskestykke. Vi gikk altså fra å spise til å mate krokodillene.

 

Siste instans på turen gikk til en nærliggende stand. Standen var en del av Hotel de Playa Girón, og lå ytterst i det historiske Grisebukta, hvor de revolusjonære et halvt hundre år tidligere hadde langt til i båten Granma. Her hadde vi betalt for å få alt inkludert; alt fra mat og drikke, til snorkelutstyr og svømmeføtter. Om man i tillegg betalte 25 CUC fikk man også prøvd å dykke med instruktør. Dette tilbudet tok Sunniva og jeg, og fikk dermed svømt med fiskene. Nede på et ti meters dyp fikk vi svømt tett inntil korallrev, en sunket fiskebåt og massevis av havdyr. Etter mange timer i saltvann og under en stekende sol var det på tide å returnere hjem.

Henrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *