13 grunner til å dra til Cuba!

Hei!

Nå har jeg vært hjemme i 2 uker og det føles utrolig rart! Når man bor, studerer og lever i Cuba er det akkurat som å være i en boble, litt skjermet fra omverdenen. Det er først når man har vært hjemme en stund man skjønner hva man har vært igjennom, sett og opplevd. 

Jeg sitter igjen med så mange fine minner og ikke minst venner for livet. En slik tur får deg virkelig til å sette mer pris på ting og tenke at man faktisk har det ekstremt bra her i Norge. Jeg er ikke i tvil om at alle har godt av å komme seg litt bort og oppleve en ny og annerledes kultur. Derfor er Cuba stedet og dra.

Jeg har lagd en liste med 13 grunner til å velge Cuba, så jeg håper dere får litt mer innsikt da. 

1. Kulturen

Kulturen er den som absolutt skiller seg mest ut fra Norge. Reggaeton musikk, salsa, de amerikanske gamle bilene, kunsten, folkene, absolutt alt må oppleves og jeg finner det vanskelig å beskrive det, fordi det er så vanskelig å finne riktige ord.

image
image
image
image
image
image
image
image

2. Det fine været

På Cuba er det så og si alltid varmt og godt vær. I løpet av 3 måneder regnet det i snitt 3 ganger. De gangene det faktisk regent stoppet veldig mye opp på Cuba. Folk holdt seg inne og noen av butikkene stengte. Jeg regner med et kritierie for mange av dere er sol og varme når dere velger å reise og der vil ikke Cuba skuffe dere

image

3. Musikken

På Cuba kan du dra på mange kunst museer, salsa konserter og de har til og med et utested (Fabrica), der du kan oppleve kunst på høyt nivå, samtidig som det er konserter, utested, spisested og alltid veldig god stemning. 

På Cuba er de også veldig opptatt av musikk, spesielt reggaeton, som spilles i alle biler, spisesteder og fra telefonene til cubanerene. De har også tvskjermer over alt der det spilles musikkvideoer fra morgen til kveld. 

image

Bildet fra en utendørs salsakonsert i Trnidad. 

image
image
image
image

Bildene over er fra utestedet Fabrica

4. Caribbean

Cuba er en perle i caribbean med utrolig fine strender, øyer og vakker natur. Jeg har aldri vært på så mange fine strender som på Cuba. Et virkelig paradis.

image
image
image
image

5. De gamle bilene

De gamle bilene er utrolig sjarmerende. Dagen jeg landet på Cuba fikk jeg nesten litt sjokk over at det var så mange av dem. De er utrolig fine og enda gøyere å sitte på med. I tillegge er det veldig billig å ta en slik bil om man vil komme seg fra A til B eller bare kjøre rundt som turist. Noe av det jeg absolutt savner mest.

image
image
image
image
image
image
image
image

6. Samholdet

En annen positiv ting med å reise til Cuba med Gostudy er at gruppen ikke er så stor. Vi var rundt 20 som reiste ned, noe som førte til sterkt samhold og vennskap. Man får sterkere bånd og det er lettere å bli kjent med alle i klassen. På den måten skapes det et trygt klassemiljø og mange herlige folk å dra på byen og ut å spise med. 

image
image

7. Bo plassen 

I Cuba bor alle i egen leilighet med kort avstand fra hverandre. Det er alt fra 4-8 som deler en leilighet. På den måten føler man at man faktisk bor i Cuba på lik linje med cubanerne og får kjenne på det å leve litt som dem. 

image
image

8. Veldig billig 

Det er utrolig billig på Cuba og du kan få en pizza til 8 kr om du ønsker det. Drinkene ligger på mellom 25-35 kroner og du får en taxi tur til 4 kr om man tar den lang Linea (hovedveien). Går man ut å spiser for en hundre lapp, får du veldig mye mat, drikke og gjerne en dessert. Derfor er det ikke så galt å være student på Cuba, med tanke på at du får veldig mye for pengene.

Import varer derimot kan ofte være dyrere enn i Norge, som for eksempel frokostblanding, grunnet handelsblokaden. 

image

Typisk cubansk mat med ris og bønner, kylling og frityr stekte bananer. 

image
image
image
image

9. Melia Cohiba

Melia Cohiba er et veldig fint hotell som ligger rett ved skolen. Der kan man kjøpe medlemskap til bassenget og gymmen for 540 kr i måneden. Utrolig deilig å dra tid etter skolen for å lese eller bare sole seg. 

image
image
image

10. Utfluktene

Mens vi er på Cuba får vi vært med på mange helge og dagsutflukter. Da får vi sett mye mer av landet, vært på ulike steder og prøvd mange nye aktiviteter. I Varadero fikk vi hoppe i fallskjerm, i Vinales ridd på hester inn i dalen og mye, mye mer gøy! Anbefaler å være med på alle utfluktene.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

11. Fruktmarkedene 

Fruktmarkedene er veldig billige og ligger spredt rundt i Havana. Her kan du få ny presset jus etter eget ønske og fersk frukt. Cuba har den beste ananasen og mangoen. Visste dere forresten at bananene er ferskenfarget?

image

Ved siden av fruktmarkedet kan man kjøpe ris, sukker, krydder og andre varer

image
image
image

12. Store konserter og eventer

Mens vi var på Cuba kom Rolling Stones og spilte. Det var utrolig gøy og dere kan leser mer om det i et tidligere innlegg om denne dagen. I tillegg var i vi på en stor utendørs konsert med store Dj navn som blant annet Diplo. Der var det et sted rundt 600 000 mennesker.

image
image
image
image
image
image
image
image

Fra da Diplo spilte

Obama var også å besøkte Cuba. Har skrevet mer om det i et annet innlegg også, om dere vil vite mer om besøket. 

image

13. En opplevelse for livet

Jeg er ikke i tvil om at uansett hvor du reiser med Gostudy vil du sitte igjen med en opplevelse for livet. Drar du til Cuba vil du kjenne på det å leve i en annen tidsepoke der veldig mye henger etter i tid, noe som er veldig spennende. Vil man til Cuba er det nå man skal reise, før det er for sent! Om ikke lenge er bilene kanskje bytte ut med vestlige biler, det blir vanlig å ha Internett i hver husstand og mat utvalget bredere. Derfor er det gøy å kunne si om 10-30 år at man har bodd på Cuba da det enda er som det er i dag, før ting blir byttet ut og modernisert.

– Ida Elisabeth Berge, exphil/fac med kulturforståelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *