19.02.17 (og Cubahverdagen)

(De fleste innleggene til Vemund og meg blir forhåndskrevet og derfor kommer de aller fleste innleggene samlet og litt forsinket. )

Nå er det er drøye tre uker siden vi nordmenn ankom vakre Havanna og jeg vet enda ikke hvordan jeg skal ordlegge meg for å skildre alle opplevelser best mulig. Landet er unikt og har et fantastisk mangfold vi gradvis begynner å forstå og vi kommer sakte men sikkert inn i våre faste rutiner.

For å være helt ærlig hadde jeg ingen anelse om hva som ventet meg, Cuba er jo så ulikt den vestlige verden jeg er oppvokst i. Alt fra kulturen, universitetet, cubanerne, til mangel på dagligdagse ressurser og mat, fascinerer oss hver dag.

Kostholdet våres er ikke til å skryte av og jeg har ikke telling på hvor mye toast og pasta jeg har spist siden vi landet her. Grunnet handelsblokaden er det relativt lite utvalg på supermarkedene, og det meste av importvarer er i overkant dyrt. Første dagen vår her ble vi vist til et supermarked av Naydelin og Roghelio. Vi fant ikke så mye i butikkene, annet enn masse babymat, alkohol, tobakk, frokostblanding og kjeks. Vi skjønte egentlig ikke helt hvordan vi skulle være økonomisk og samtidig få i oss nok mat og levde heller litt i feriemodus i litt for lang tid. Når det skal sies finnes det rikelig med frukt og grønnsaker på markedene, vi må bare bli flinkere til å bruke dem.

Til vår store lykke har vi, først etter så lang tid, funnet både melk, egg og ost i butikken. Nå har vi hamstret til den store gullmedaljen og er ganske sparsom egentlig. Men oh happy days.

Hver tirsdag får vi en aktivitetsplan av Gostudy med ulike ting som skjer på Cuba, der blant annet konserter, salsadansing og utflukter blir listet opp. Dette hjelper oss med å få sett det meste av Havanna på både en økonomisk og effektiv måte. Alle utflukter og arrangement er valgfritt, men jentene jeg bor med og jeg prøver å være med på alt som lar seg gjøre.

En av utfluktene forrige uke var blant annet Trinidad. Til helgen dro de fleste av oss (både fra universitetet og ex Phil) til byen som ligger drøye fem timer unna hovedstaden. Her bodde vi i Casa Particulares som vil si at vi er 2-6 personer som bor sammen hos en cubansk familie. Vi fikk to fantastiske frokoster servert, mens vi hadde felles middag med resten av gjengen før vi utforsket utelivet. Lørdagen dro vi til et sted som var en nattklubb de hadde bygget inni en grotte og det var såå kult. Anbefaler alle likevel å være tidlig ute der så man slipper kø, hehe. Søndag før vi kjørte hjem, gikk vi en fjelltur som ledet oss til et nydelig fossefall på over 60 meter hvor vi kunne bade. Trinidad byr nesten på enda mer fargerike hus en Havanna. Byen er så fint og jeg skulle ønske vi fikk sett enda mer.

Trinidad byr på så mye fargede ( og nesten trafikkfri) gater.

Tirsdagen etter var det både Thale, en av de tre jentene jeg bor med, sin bursdag og alle hjerters dag. Denne dagen er antakeligvis større enn i Norge – Cubanerne kjører i hvert fall på med valentinsmeldinger til venner og bekjente og hvis man går ute på gaten er man garantert å bli gratulert av fremmede denne dagen. Hyggelig er det definitivt. Uansett –  vi var samlet en stor gjeng i leiligheten vår for å feire bursdagsbarnet før vi dro på utestedet ”Kings”. Kings er egentlig ikke så mye å rope hurra for, så vi drar nok ikke tilbake med det første. Likevel kan jeg si at det faktisk alltid er gøy å dra ut på Cuba og oftere og oftere utforsker vi flere salsasteder som byr på mye latter, billig drikke og sjarmerende cubanere. Heldigvis kan vi også si at vi blir litt og litt bedre i salsa for hver gang.

Som dere kanskje skjønner har vi det ufattelig godt her og vi snakker stadig om hvor heldig vi er som er på Cuba. Det er gøy å vite at vi får leve på et sted som er så lite modernisert og påvirket av andre land. Vi lever nok  litt i en egen boble med veldig lite kontakt med resten av verden. Fordi internettet er så få steder og mobilsamtaler hjem blir ufattelig dyrt, er vi ganske skjermet fra alt annet enn dette landet. Noen savner nok internettet mer enn andre, men kan nok være enig om at vi klarer oss veldig fint uten.

Nå får det holde for denne gang, og husk at dere gjerne må ta kontakt med både meg og Vemund hvis dere har noen spørsmål.

Vi snakkes seinere, dere!

Sara

//Innføring i Spansk og Latin-Amerikansk kultur, Cuba 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *