Bienvenidos a México!

Hola!

Mitt navn er Sunniva. Jeg er 19 år, og studerer ex.phil/ex.fac med kulturforståelse i vakre Puerto Escondido, Mexico. De kommende tre månedene skal jeg holde dere oppdatert på en litt mer luksuriøs studiehverdag. 

Vi ankom Puerto Escondido for seks dager siden. Vi er en gruppe på 11 studenter, noe som bare utgjør halvparten av det typiske antallet. Det er noe helt spesielt ved det første møtet med de som skal bli dine beste venner de neste tre månedene. Heldigvis kom vi oss over de kleine introduksjonene ganske fort, og var klare for å legge ut på den lange reisen. 

I Puerto ble vi møtt av en vegg med slående varme, og en masse hyggelige mennesker. Hotellet ligger idyllisk til, med stranda som nærmeste nabo. Ikke den verste studentboligen du kan finne. Vi blir servert frokost og lunsj i restauranten hver dag. Der sitter vi og følger med på de vågale surferne som leker seg i bølgene. Puerto Escondido er nemlig kjent for å være en av verdens beste surfestrender. I denne første uka har de fleste allerede prøvd seg på surfing – noen med godt hell. Selv om vi har tre måneder på oss, er vi alle kjempeivrige etter å prøve ut alt byen har å tilby. 

Igår startet skolen, som består av intet mer enn to timers forelesning mandag-fredag. Skolemengden kan høres ut som en vits, men vi har et stort pensum å komme gjennom, og mange faktafylte sider å lese hver dag. Igår var også día de independencia – Mexicos nasjonaldag. Jentene ble kledd opp i meksikanske nasjonaldrakter, og guttene fikk låne sombreros. Vi feiret dagen på skikkelig vis, og de fleste av studentene følte seg pliktet til å ta en shot eller to av den lokale spriten mezcal. Festen fortsatte ute på klubbene, der det såvidt var plass til oss på dansegulvet. (Meksikanere blir forresten oppgitt over måten vi nordmenn danser på – her skal det danses latino style.) Så idag har vi mildt sagt tatt det rolig, der det hjalp på at læreren vår, Anders, lot oss møte opp til undervisning 5 timer senere enn vanlig. Takk for det. 

Nå skal jeg vende tilbake til mine venner fra ex.fac: Marx, Weber og Durkheim. 

Buenos noches

Sunniva
Mexico, ex.phil/ex.fac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *