CHASE THE SUN

I løpet av oppholdet i Sydney har vi noe vi kaller “studyweek”, som er Gostudys feriedager. Her får man mulighet til å dra på en organisert tur opp langs østkysten av Australia. Denne turen varer i 9 dager og viser det beste landet har å by på! Vi var 15 jenter som meldte oss på denne turen i år. Uheldigvis fikk vi vite fredag den 13.mars(!) at vi skulle bli sendt hjem grunnet situasjonen med COVID-19. Senere på dagen fikk vi beskjed om at vi kunne få bli, noe vi ble utrolig glade for! Så vi bestemte oss for å likevel gjennomføre “Chase the sun” og bestilte billetter opp til brisbane til dagen etter. Little did we know at denne ferien ikke skulle vare mye lengre..

DAG 1

Første dag dro vi med fly til Brisbane kl 6 om morningen, og på denne måten hadde vi hele dagen. Vi ble hentet av bussen vår og ble introdusert til vår utrolig kule og laidbacke guide Anna. 2 timer senere stoppa vi ved et marked i Eumundi. Her spiste vi frokost og fikk tid til å se litt i rundt. Her fikk jeg en sykt laidback australsk følelse !! Jeg elsker Sydney, men den steriotypiske Australske kulturen finner man på litt mindre steder. Her var det mat, klær, aboirginsk kunst og mye mer. Her er det mest av lokale folk, noe som var veldig herlig for oss som er vandt å bo midt i en turistattraksjon.

Marked i Eumundi

Videre dro vi til Noosa, noe jeg personlig hadde gledet meg mye til. Her ser vi og den laidbacke stilen, men det er et populert reisested for mange. Det er vanlig for pensjonister å kjøpe feriehus i dette området da det er veldig rolig og idyllisk. Vi la oss først på stranda og slappa av før noen av oss ville gå Noosa heads coastal walk. Vi hadde ikke tid til å gå hele, men vi gikk et lite stykke. Bare på den turen tror jeg vi så rundt 30 GIGANTISKE edderkopper :) Utsikten fra the coastal walk var uansett så verdt det!

Noosa <3

Etter Noosa kjørte vi til vår endelige destinasjon for dagen, Rainbow beach. Vi bodde på et hostell som het Freedom. Hostellet var drit kult ! Hadde 2 basseng, flere chillout areas og mange backpackere var der. Etter vi hadde fått satt ifra oss sakene og dusja, dro vi opp til Carlo sandblow som er en stor sandmasse av vindblåst sand med fantastisk utsikt over kysten. Her skal man visst nok få noen av de fineste solnedgangene. Vi har dessverre ikke så heldige med været, men gøy var det likevel. Vi fikk og mulighet til å sandsurfe ;’) Senere på kvelden dro på en lokal restaurant med livemusikk og god pizza. Så fikk vi gratis drink i hostellbaren, noe få valgte å få utbytte av etter en veldig lang dag. Vi var likevel noen som klarte å presse i oss noen drinker før sengetid

Bakgården til hostellet

DAG 2

Vi stidde opp tidlig for å få frokost på hostellet. Idag sto berømte Fraser Island for turen! Fraser Island er verdens største sandøy og har mye å utforske. Først dro vi til en restaurant som er der og drakk “morning tea”, for så å rette snuten mot Lake Mckenzie ! Igjen var vi ikke de heldigste med været, men det vi holdt oss positive, noe som er det viktigste.

Videre dro vi til inn i en regnskog og fikk lære ulike ting om vegetasjonen der av vår guide.

min kjærlighet for tropiske regnskoger<3

Etter turen til Fraser Island dro vi tilbake til hotellet og pakket sammen sakene før vi skulle på en 11-timers busstur nordover. Rett før vi skulle dra fikk vi den hjerteskjærende nyheten om at vi måtte hjem. Jeg personlig visste etter den første beskjeden at vi ville bli sendt hjem på et tidspunkt, det var bare spørsmål om tid. Dette var jo selvsagt hardt for alle og folk reagerer ulikt. Flere ville avslutte turen og dra rett til Manly og nyte de siste dagene der. Etter en veldig tung og slitsom kveld med debatt endte det med at vi alle tok bussen til Airlie beach over natten.

DAG 3

Tidlig om morgenen ankom vi vakre Airlie beach. Mange var innstilt på å ta første fly til Sydney, men når vi kom dit om morgenen endret de fleste mening. Planen var nå og dra på ocean rafting. Først sjekket vi inn på et nytt hostell, som igjen var veldig kult, for så og dra ned til kaia. Været var flott og stemningen var utrolig bra! Alle var så positive innstilte og gjorde virkelig det beste ut av situasjonen. Vi dro først til utsiktpunktet over whitsundays noe som definitivt var et høydepunkt. Så kjørte vi bort til whitehaven beach og fikk servert en nydelig lunsj på båten. Vi fikk rundt 1,5 time til å slappe av på den siiinnsykt fine stranden. Videre dro vi til et sted der vi fikk snorklet litt i det som skulle være utkanten av great barrier reef (siden vi ikke kom oss opp til Cairns og the great barrier reef). Det var et stykke på båt imellom disse stedene, så vi kjørte fort og traff bølger noe som var veldig gøy:) Etter ocean rafting fikk vi tid til å fikse oss før vi skulle spise middag på en bar/restaurant like ved hostellet. Her var alle backpackerne i byen og utover kvelden ble det karaoke og god stemning. Med andre ord var denne dagen en stor suksess.

Whitsundays
Whitehaven beach

DAG 4

Tirsdag skulle vi skydive !! Dette var noe alle hadde sett frem til. Vi stidde opp tidlig for å pakke og sjekke ut før vi dro til skydivekontoret. Vi dro i 2 ulike puljer, første pulje på 8 og den andre på 5. Jeg var med først, og en person i hver gruppe fikk mulighet til å betale extra for at en annen skulle hoppe med deg å ta bilder. Skydivinga var en syk opplevelse og oppfordrer alle som har mulighet til å gjøre det! Etter hoppinga chilla vi litt før vi tok flyet nedover til Sydney -> Manly

Ren lykke
Heeelt rått !!

– Sigrid | exphil/exfac – Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *