Chase the sun del 1  – Fraser Island

Den siste uka har vi hatt ferie. 70 av gostudystudentene valgte derfor å melde seg på en tur som kalles Chase the sun. Denne turen går fra Brisbane til Cairns gjennom Australias kyst på 9 dager. Jeg anbefaler denne turen på det varmeste. Jeg har opplevd helt ekstremt mye fint i løpet av denne uka og jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med. Her skal jeg fortelle dere om første stopp på reisen; Fraser Island.

Fredag kveld etter eksamen fløy spente gostudystudenter opp til Brisbane. Lørdag morgen kjørte vi tidlig herfra og tok ferge over til den utrolig kule øya Fraser Island. Øya er verdens største sandøy og naturen her er utrolig kul! Dingoer, små ulver som ligner på en blanding av en rev og en hund finnes kun på denne øya. Vi bodde i noen overraskende fine hytter innenfor dingogjerdene. Når vi ankom øya fikk vi resten av dagen til å gjøre hva vi ville. De aller fleste dro derfor til stranden for å slappe av, sole seg og bade. Her så vi solnedgangen før vi dro opp igjen til hyttene og fikk servert middag.

image
image
image

På kvelden var det togaparty. Noen var var ute hele natta, mens jeg og resten av PT-gjengen la oss tidlig for å være klare for turen neste dag. Vi sto opp tidlig dagen etter og var klare for tur på øya. Når klokka var halv åtte satt vi i bussen som skulle ta oss med rundt på øya. Vi kjørte gjennom dingogjerdene og ut i skogene på Fraser Island. Vi trodde vi skulle kjøre på vanlige veier, men på sandøya var det kun sandveier. Dette var en utrolig kul opplevelse! Det kilte i magen mens vi humpet gjennom skogen. Første stopp var lake McKenzie som lå midt inne i skogen på øya. Det var nydelig her. Sanden var helt kritthvit.

image
image
image
image
image

Neste stopp var midt i skogen. Her fikk vi gå innover stiene, henge i lianer og sett den fine naturen på øya.

image
image

Til lunsj fikk vi en utrolig god buffet. Videre kjørte vi ned til 75 mile highway. Tro det eller ei, men denne veien er altså på stranda. Vi kjørte i 80 km/t på en utrolig nydelig strand. Dette var litt av en opplevelse! På veien så vi Maheno shipwreck, en dingo, coloured sands og vi gikk ned den fine elven Eli Creek.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Etter turen tok vi fergen tilbake til fastlandet. Her fikk vi servert en utrolig god middag. Jeg spiste biff med potet, søtpotet, kokte grønnsaker og saus. Så var vi klare for å sove en natt i bussen. Vi lurte mye på hvordan dette skulle gå, men det gikk faktisk overraskende bra og de aller fleste fikk sovet godt! Neste stopp var Whitsundays som Nelly skal fortelle dere om snart!

Maria 

Personlig trener – Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *