Chase the Sun, del 1

Endelig fungerer bildeopplastningen min igjen! Så her får dere et lite utvalg av de 4000 bildene jeg tok i løpet av spring break :)

image

Solnedgangen på vei til Chase the Sun

Vi startet ferien vår samme dag som vi hadde ex.fac-eksamen. Etter veldig mye stress mot eksamen, var tanken på at vi skulle på ferie en veeeeldig stor motivasjon selvom vi(i alle fall meg) ikke rakk å pakke før det plutselig var tre timer til flyet lettet. Vi rakk det, utrolig nok, og kunne ikke ha vært mer gira. Vi var en stor gjeng på 35 stykker fra GoStudy-gjengen, 4 gutter og 31 jenter..

image
image

Vi fløy over Sydney og jeg fikk en grei vinduplass med ok utsikt :)

 

Første stopp var Brisbane. Flyturen var på 1,5 timer, men på grunn av tidsforskjell så fikk vi en time ekstra. Jeg har en kompis som studerer i Brisbane, så etter vi hadde kommet oss til hostellet og fått litt næring (les: øl og pizza) i magen, så var det på tide å utforske Brisbane:) Vi visste at vi skulle sitte på en buss kl 07.00 morningen etter, så denne kvelden ble relativt rolig. Jeg og noen andre, inkludert min allerede lommekjente kompis, gikk langs elva, snakket masse og endte tilslutt tilbake på hostellet hvor vi fikk noen timer søvn før bussturen oppover kysten.
image
Brisbane
Vi møtte guiden vår Angie og bussjåføren vår Bud, og de ble med en gang en del av gjengen. Bussturen tok cirka 6 timer, hvor de fleste sov etter mangel på søvn fra gårsdagen og ukene med eksamensforbredelser. Vi kjørte forbi forskjellige byer, blant annet byen med flest antall mord i Australia(stoppet ikke, fjo), byen med flest antall incest-tilfeller i Australia, også så vi hjembyen til Mary Poppins. Utrolig hvor mange funfact en bussjåfør kan vite. 
image
image

Verdens beste lemonade // fergeturen over til Fraser Island

Vi ankom så Hervey Bay, før vi tok fergen over til Fraser Island. Det er verdens største øy som kun er basert på sand! Åpenbart er den utrolig fin, men været var ikke helt på vår side. Vi bodde i utrolig søte cabins med 5 firemannsrom på hver hytte. Veldig koselig, og stemningen var på topp. Det var denne kvelden vi skjønte at guiden vår, Angie, ikke var en normal A4 guide som la seg kl 20.00, men er crazy aussie som ble til slutt kalt “mama”. Håper alle erfarer en sånn guide, hun gjorde virkelig hele turen komplett!
image
image
Turguiden vår, Angie <3
image
imageimage
Dagen etterpå skulle vi på en utflukt i bushen på Fraser Island, som skulle skje i en buss med traktorhjul. Vi lurte litt på hva vi skulle når vi trengte en safety demostration på hva vi skulle gjøre hvis bussen havnet på hodet og hvordan vi skulle knuset glasset osv. Det hjalp ikke da sjåføren sa “Girls, hang on to your boobs!!” da vi startet å kjøre…
image
image
Gira gjeng
Det var en veeeeeldig bumby ride, og alle “stiene” i kjørte på var lagd av sand. Det var som en veldig lang kjøretur i en berg-og dalbane, og var, etter min mening, utrolig gøy! Vi krysset øya på tvers og ankom tilslutt stranda på andre siden, og det var virkelig en typisk postkort-strand. Der bruker man visst stranda som motorvei, så fartskilt med 80 stod langs siden.
image
image
Etter å ha kjørt noen kilometer på stranda mellom bølger og regnskog kom vi tilslutt til et skipsvrak. Det er kjent, tydeligvis, og er blant annet coveret på diverse bøker.
Så!!! Helt ut av det blå spør sjåføren om vi har lyst til å fly! Australias nest beste flytur var nemmelig akkurat der, på Fraser Island! Etter litt spontan-panikk, ropte alle “YOLO” så ble det flytur over Fraser Island. Veeeeldig verdt pengene, en utrolig opplevelse :)
image
Selfie med piloten mens han flyr er alltid et must

image
image
Veldig fornøyde jenter dette:) Som dere kan se så er hele øya kun en stor strand med masse trær på.
Etter flyturen kjørte den store traktorbussen oss til en innsjø som var helt magisk. Til dere som har sett “the Beach” – den er prikk lik. Vi følte oss helt nye etter å ha badet og skrubbet oss der. Veldig rart med en ferskvannsinnsjø på en sandbasert øy i havet utenfor Australia.. 
image

The Beach-stranda
image
Ble også en liten gåtur på 45 minutter i regnskogen:)
image
image
Og svømming ned en ferskvannselv ned til havet
image
Man trenger ikke gå idrett for å være i god form her nede, nei. Dette er Mia :)

 
Etter det tok vi fergen tilbake til fastlandet og Hervey Bay før vi satte oss inn i bussen og skulle kjøre hele natten inn i en tornado (eller syklon som de så fancy kaller det her nede). 
TO BE CONTINUED! 
(dette er 2/9 dager med reise, det kommer mer!)
Ida Marie, ex.phil, ex.fac, IIC
Sydney 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *