Costa Rica i ferieuken del 2 – Gostudy Mexico

Heihei! 

Da har vi kommet oss tilbake til Puerto Escondido etter en fantastisk uke i Costa Rica.

Nest siste dag i Manuel Antonio, før vi rettet snuten mot San Jose, valgte vi å zipline! Da festes man i seler og kjører langs lange vaiere langt oppi trærne. Da vi fikk se den første vaieren ble vi litt skuffet fordi vi trodde at det var den ene lille vaieren vi skulle kjøre opp og ned hele dagen, men der tok vi grundig feil. Det var nemlig så mye som 10  vaiere som gikk fra tre til tre, så vi skulle rett og slett slenge oss bortover som aper. Det var utrolig morsomt, og veldig rart å stå 50 meter oppi trærne på små plattformer av tre, for så å fly av gårde bortover til neste tre. Den lengste vaieren var så lang som 300 meter, og man fikk en helt fantastisk utsikt utover regnskogen.

image

Kari henger opp-ned! 

image

Her kan man se litt av utsikten i bakgrunnen:

image

Da vi var ferdige med zipliningen dro vi til et lite, bortgjemt fossefall hvor vi fikk dyppet oss litt. Det var som en liten oase som man ellers bare ser på de fineste bilder fra Google, så det var veldig gøy å oppleve.

image

image

image

Noe av det morsomste med hele Costa Rica var at dyrelivet var så innmari tilgjengelig! Dyrene var ikke bare i dyrehager eller i store innhegninger, men man møtte på de overalt. Når man jogget om morningen så man små aper som løp bortover strømledningene, og da vi skulle opp til hotellet møtte vi på to rådyr som stod midt i trappen. Og krokodillene som vi la ut bilder av i forrige innlegg lå rett under broen til en av hovedveiene til Manuel Antonio. I tillegg var det også iguaner og flotte fugler overalt, og på kveldene kunne man se insekter som lyste opp som små lommelykter. Det er også utrolig mye forskjellig man kan gjøre, som strikkhopping, surfing, ziplining, paragliding bak båt, vannscooter, bananbåt osv, så det er egentlig ikke mulig å kjede seg i Costa Rica :)

image

Vi fikk sett og gjort veldig mye på kort tid, og vi fikk også sett litt til av hovedstaden, San Jose, den siste dagen før vi dro hjem. Det var en veldig sjarmerende by med musikk og folkeliv på torget og fin arkitektur. I tillegg var det veldig livlig og god stemning på barene, så vi måtte nesten ut og ta en øl! Siden vi skulle opp klokken 4 for å dra til flyplassen fikk vi ikke vært ute så lenge, men for de som ønsker det har nok San Jose et svært livlig uteliv i helgene:)

Ellers har vi nå kommet tilbake til kjære Puerto, og begynt med våre første timer i Ex. Phil. Læreren er veldig dyktig, så det blir spennende å se om Ex. Phil faller i smak :)

  • Heidi og Sofia, Puerto Escondido Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *