Der gikk det plutselig noen uker! Tiden flyr i godt lag…
Siden sist jeg skrev har en del begivenheter tatt sted. Vi hadde prøveeksamensuke i begynnelsen av mars. Prøveeksamene innebar en skriftlig del (forståelse og ferdigheter) og en muntlig del (one-to-one med læreren). Det var en hektisk uke, men vel verdt det på det vis at en får et innblikk i hvor man står akademisk sett! Den påfølgende helgen var ekstremt innholdsrik. Som følge av at min romkamerat fylte 20 gikk både fredag, lørdag og søndag med til videre utforskning av den cubanske kultur hva angår studentliv i helgene. Enten har Brage, bursdagsbarnet, hatt et veldig snilt år eller så var det flaks vel fortjent oss alle; regardless, fredag dukket Diplo opp på scenen som en gjesteopptreden idet vi hadde funnet oss veien til første rad! En fantastisk overraskelse for oss, som på tross av vår elsk for cubansk musikk hadde higet etter ørlitegranne forandring i utelivsmusikken! 
Tro det eller ei skjedde så nett det samme lørdagen også, bare at da var det Major Lazer sin tur til å overraske! Major Lazer var det allerede kjent at skulle holde en massiv gratiskonsert søndagen som vi uansett hadde tenkt oss på, så når han dukket opp rett foran nesen på oss ble det en bonus uten sidestykke!
Søndagen toppet det hele med hva må ha vært 100 000 mennesker på Malecon som danset uten hemninger til latinoversjonen av Lean On!
En hektisk uke ble etterfulgt av en hektisk helg med andre ord!
I tiden etter har livet gått som vanlig; spennende. Vi har møtt flere og flere internasjonale studenter og turister som har gjort sitt inntog i tiden rundt Obama sitt planlagte besøk. Jeg tror jeg aldri har sett B. Brecht (studentsted med interaktiv musikk) så stappet som i forrige uke! Utrolig artig og interessant å møte nye folk for hver dag som går! 

Rett i forkant av Obamas besøk var jeg selv i Miami en helg. Der også var det relativt store oppslag om Obamas kommende visitt til Cuba. For første gang på 90 år skulle, offisielt sett, en amerikansk president innta landet. Jeg la merke til at mange av de amerikanske avisene la stort fokus på baseballkampen Obama skulle attende og hvordan US hadde kommet med uttalser med relasjon til hvordan å innkludere flere cubanske baseballspillere i US baseball i fremtiden. Når jeg kom tilbake til Cuba og berettet om dette svarte en cubansk venn, halvt på tull halvt på alvor; de vil nok bare stjele våre beste..! 
Mye spenning var knyttet opp mot Obamas besøk, så klart var det det.
Det er mye som kan nevnes angående grunner til slik spenning, men det får bli en annen gang at det tas opp. I bunn og grunn er det viktigste å vite at alt gikk fint. Jeg tenkte selv at om det skulle komme det øyeblikk hvor en amerikansk president igjen inntok landet måtte det være Obama ut i fra måten han har opptrådd på i verdenssamfunnet. På generell basis har det virket som om cubanerne og det ledende kommunistpartiet har tatt ham godt i mot og det ble sendt gode signaler i media, selvom folk fortsatt klør seg i hodet over avstanden landene i mellom.

I dag er det påskeaften for dem som markerer det, og jeg nyter for øyeblikket en avlastning sammen med familien min som har tatt turen over dammen.
Nå skal jeg bare slappe av før en ny skoleuke begynner!
Jeg gleder meg allerede til å dra til Vignales om to ukers tid!
Until then!

Carl Petter – Spansk og latinamerikansk historie og kultur, Cuba 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *