Én uke igjen til ferie, og skolefri en hel uke! Men først: Vår første eksamen, i morgen, spansk. Vi er ferdige med et fire ukers spansk-kurs, og vi har definitivt lært nok til at vi skal klare å stå. Men det kunne nok likevel vært ønskelig å ha akkurat denne eksamenen i slutten av oppholdet, da vi lærer mer for hver dag som går, og vi helt sikkert ville ha prestert mye bedre på en eksamen da! Litt frustrerende var det også at vi først fikk beskjed om at eksamen i spansk skulle være etter ferien, men så plutselig fikk vi vite for én uke siden at den ville bli fremskyndet til førstkommende mandag istede, altså i morgen.. MEN vi tar det med et smil og gjør vårt beste! Vi er jo tross alt i México og har lært oss at man må ta ting som det kommer. Det ordner seg alltid!

Eksamen i Samfunnsvitenskap har vi på fredag, og den er det nok flere som gruer seg litt til. Heldigvis har vi hele uken på oss til å lese, repetere og gjennomgå notater, og vi trenger jo ikke lenger å bekymre oss over spansken!

Til noe mye hyggeligere: Som sagt så er ferien snart her, og det skal bli så herlig! De aller fleste av studente er i full gang med å planlegge en tur til Jamaica, og billetter er allerede bestillt. Det blir nok utrolig spennende! Noen blir igjen her i Puerto Escondido. – Jeg har tenkt å ta det som det kommer. Kanskje leie en bil og reise til noen nærliggende steder, eller bare nyte late dager her i solen med god mat og surfing! Tiden vil vise, og jeg lover å fortelle mer når jeg vet!

I helgen dro Marie og jeg til en foss langt inne i jungelen med fem lokale mexicanere og Tara, en jente fra Island. Vi leide en bil med sjåfør og dro i vei med godt mot og godt humør. Det vi ikke visste var hvor langt unna det egentlig var, og hvor dårlig veien faktisk var.. Jeg tok ikke tiden (da tid ikke er så viktig her i Mexico), men vi kjørte nok i omtrent to timer hver vei på en så dårlig vei at begrepet “dårlig vei” for meg nå har fått en helt ny betydning. “La carretera es muy mal!” – har jeg nå i hvertfall lært meg å si. Men det var på alle måter verdt turen; Vi fikk se så utrolig mye flott natur, bittesmå lokale samfunn langt inne i jungelen og hundrevis av vakre sommerfugler langs veien. Og når vi kom frem; Hvilken opplevelse! Et fossefall på rundt 40 meter, naturens eget badeland! Vi badet og lekte oss i flere timer før vi tok turen tilbake til Puerto Escondido, spiste en god middag og og gjorde oss klare for en kveld på byen.

Til noe helt annet. Da vi først kom hit og trodde vi skulle krepere i varmen, fikk vi vite at det ville ta noen uker før kroppen ville vende seg til klimaet. Det ble veldig klart at det nå i aller høyeste grad har skjedd, da jeg i forrdige uke satt på hverandaen en kveld og tenkte “det er litt kaldt i kveld, mon tro om ikke jeg skal ta på meg langbukse så jeg ikke fryser”. Det var sikkert rundt 24 grader. Brr kaldt..

Uken har igrunnen gått med til det vanlige, gode middager, mye lesing, surfing, leking i bassenget og volleyball. Ellers er alt topp. Herlige mennesker, vakre omgivelser og jeg tenker stadig med et smil om munnen; dette er et fantastisk eventyr som ikke tar slutt før i desember!

Ønsk oss lykke til med eksamen! Flere bilder kommer så fort nettet tillater det.

Amalie

Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *