Et litt sent gjesteinnlegg fra Amazonas

Hei alle!

Nå kommer endelig gjesteinnlegget fra Amazonas, bedre sent enn aldri!

I friuken vi hadde mellom Ex.Phil og Ex.Fac valgte 4 av oss å reise til Amazonas i 4 dager. Vi valgte også i bli i byen Manaus, som er bygget midt i Amazonas, i to dager etter at vi hadde kommet tilbake fra Amazonas.

Dette er det som kalles ”Meeting of the Rivers”, Amazonas elven og Rio Negro møtes, men de blandes ikke, grunnet forskjeller i temperatur og strømninger. Utrolig kult at de bare flyter ved siden av hverandre uten å blandes!

Første dagen vi ankom Amazonas gikk til å bli litt kjent med hytten vi hadde og de andre vi reiste sammen med. Vi hadde valgt å sove i hengekøyer disse 3 nettene, noe som vi alle var utrolig spente på!

Hytten vår var ganske enkel, det var en stor rektangelformet hytte med et bad og dusj, og inne i hytten hang det 8 hengekøyer på rekke og rad. Ikke noe luksus, men man reiser jo ikke akkurat til Amazonas for å leve i luksus heller da!

 Da vi hadde kommet oss på plass og slappet av litt reiste vi på en båttur i området rundt med guiden vår, i håp om å få se masse kule dyr som rosa delfiner, apekatter, krokodiller og slikt! Vi så dessverre ikke noe av dette, utenom de rosa delfinene, men det var ganske kult det også.

Dag nr to startet med frokost etterfølgt av en 3 timers gåtur inne i jungelen. Her lærte vi masse kult, bland annet om hvilken plante man brukte som medisin mot Malaria, og hva man kunne bruke de forskjellige trærne og barken deres til. Det finnes også en type maur som man kan bruke som mygg krem, man bare skviser maurene og smører det på, så holder myggen seg borte!

Vi fikk også se en gigantisk tarantella, og vi fikk være med på å lage en felle som de innfødte bruker til å fange dyr med.

Jeg og Pernille spiste også en larve som smaker kokosnøtt! Ikke så veldig delikat å tenke på at vi faktiskt spiste en larve, men det smakte ganske godt!

Her er larvene inni disse nøttene hvor de spiser en slags melk som gjør at de smaker kokosnøtt.

 Vi fikk spørsmål om vi hadde lyst til å sove utendørs en natt, og dette var noe vi takket ja til! Altså, når man først er i Amazonas så må man jo bare prøve å sove utendørs. Vi dro av sted på ettermiddagen sammen med en annen gruppe i båt, hadde med oss alt vi trengte av mat og drikke, og hengekøyene selvfølgelig! Da vi ankom stedet vi skulle campe på, som riktig nok var midt i jungelen, men utrolig koselig, startet vi jenter med å sette opp hengekøyene, mens mannfolkene hentet ved til bålet. Når mørket senket seg samlet alle seg rundt bålet og koste oss mens vi ventet på kyllingen som guidene våre grillet for oss! Kyllingen ble ferdig og vi startet å spise, men vi hadde ikke tallerkener eller bestikk så vi følte oss som noen ordentlige vikinger når vi spiste kyllingen med hendene!

Litt senere på kvelden oppdaget guidene våre, til deres store forskrekkelse, at vi nesten var tom for øl! Og med nesten mener jeg at vi hadde vel ca 15 øl igjen. Så da ble det alle mann i båten og vi satte kursen mot nærmeste plass for å kjøpe øl, og på veien fikk vi fanget en krokodille og spyd fisket! 

Slik så det ut der vi sov utendørs. Presenningen er i tilfelle regn.

Resten av den fine campen vår! Hjemmesnekret bål og grill.

Selfie etter en vellykket overnatting utendørs er viktig!

På vei tilbake til Lodgen hvor vi bodde stoppet vi opp ved et lite marked for å bade. Selv om vannet var utrolig skittent, og det var utrolig høyt der vi hoppet fra(jeg har tidenes høydeskrekk forstår dere) så var det også helt utrolig gøy!

Senere samme dagen skulle vi ut på en padletur i elven, noe som varte i 10 minutter før det begynte å øse ned med regn, og vi valgte å snu.

Vi fisket også etter piraja, noe som var en sykt kul opplevelse! 

Piraja fisking med høy moderne fiskestenger!

Det morsomme med turen er at før vi reiste fikk vi beskjed fra firmaet vi reiste igjennom at vi ikke trengte å kjøpe med oss regn poncho, det regnet nemlig ikke i Amazonas på denne tiden av året. Hva skjedde mens vi var der? Joda, det regnet hver eneste dag i 2-3 timer midt på dagen! Så du kan si at vi hadde et par opplevelser der vi lignet på druknede katter alle sammen. Morsomt var det da! Vi lo oss gjennom det, vi fra Norge er vandt med slikt vær!

Jeg er sikker på at jeg snakker for alle sammen når jeg sier at dette er noe jeg kommer til å huske for resten av livet, og jeg vil virkelig anbefale dette til dere om dere får sjangsen!

 Som de sier på Amazonas engelsk: Very goodda!

 Anette

Ex.Phil & Ex.Fac, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *