FERIEUKA PÅ CUBA!!!

Etter å ha unnagjort første eksamen fikk vi en etterlengta ferie. Denne valgte vi alle å tilbringe på Cuba, hvor de fleste av oss dro sammen på ”backpacker-tur” til Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara.

image

Vi som da er ”bygde-jenter” fra rolige Lofoten synes det var veldig godt å komme litt bort fra storbyen Havanna i ferie uka til en mer roligere by – nemlig Cienfuegos. Vi tror for så vidt at de andre også syntes at det var godt. Byen bestod av omtrent bare søte, fargerike 2-etasjes hus og gågater. Det var få biler, men i stedet var det en god del hestevogner rundt om i gatene.

image

 Her prøvde vi ut stranden, utesteder og diverse restauranter. Vi var blant annet på en helt fantastisk restaurant midt i byen. Der var det sykt bra service, mat og priser. Det føltes som å være i en trehytte og det var en trikk bygget opp som en bar. Dette stedet slår absolutt alt annet vi har prøvd her på Cuba. Som alle andre fristet de med Cubas beste Piña Colada, men i dette tilfellet stemte det faktisk!

Etter ett par netter i Cienfuegos dro vi videre til Trinidad. Her var også veldig koselig. Små brustein-gater, fargerike, små hus, hest og vogn, og mye musikk og god stemning rundt om i gatene.

image 

Det første vi gjorde da vi kom fram var å dra rett til turistinformasjonen i byen. Her fikk vi informasjon om rideturer opp i fjellet, katamaranturer, utesteder og hvordan man kom seg til stranden. Vi hadde dermed alle aktivitetene klare for de neste dagene. Allerede neste dag dro vi på en herlig ridetur opp i fjellet i et flott landskap. Turen hadde to stopp hvor det ene var ved en elv, her fikk vi badet og nedkjølt oss. Det andre stoppet var på en restaurant hvor vi spiste god mat i koselige omgivelser.

image

 På kvelden dro vi til et utested anbefalt av guiden på turistinformasjonen – ”et populært sted for ungdom”. På leting etter stedet spurte vi en kubaner som tilfeldigvis skulle samme vei, så vi slo følge med han. Vi gikk laaangt opp i skauen og ventet spent på å snart få høre litt musikk eller liv – men neida, det eneste som møtte oss var en lang kø på vei ned i ei grotte. Etter litt venting slapp vi endelig inn og gikk videre ned og endte opp i en SVÆR grotte FULL av folk! Stemningen var helt i taket! Musikken varierte mellom reggaeton, internasjonal musikk, livemusikk og innslag av underholdning. Må innrømme at flere av oss faktisk begynner å bli hekta på reggaeton-musikk etter å ha vært her en stund.

image

Dagen etter dro vi på tur med en stor katamaran, noe som falt godt i smak. Vi dro innom ei helt fantastisk vakker, lita øy, hvor vi fikk servert sjømat som var inkludert i prisen (var forresten også inkludert fri bar under hele turen, noe som også falt godt i smak!). Rett utenfor øya hadde vi også et stopp hvor vi fikk muligheten til å snorkle og bade. Dette var en mulighet som vi alle selvfølgelig tok og vi fikk sett utrolig mange forskjellige stilige fisker og korallrev.

 image

På vei hjem dro vi innom Santa Clara for å besøke Che Guevara-mausoleet. Etter omvisningen på museet tror vi at de fleste av oss ble ganske så betatte av han. 

Alt i alt var det en fantastisk ferie hvor vi virkelig fikk kjenne litt på uavhengigheten ved å reise rundt på øya med de andre medelevene. Det var herlig å kunne se og oppleve andre deler av Cuba.

– Stina og Sonja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *