Ghost town Christchurch

Hadde ikke lest meg særlig opp på forhånd om New Zealand og vår første reisemål, Christchurch. Turen var egentlig veldig spontan og det var først ved frokost på Moco café at vi bestemte hva vi skulle gjøre, hvor vi skulle være og hvordan vi skulle komme oss dit, altså resten av uka! Vi hadde nemlig ingen plan når vi først kom. Hadde en flybilett og en overnatting til Christchurch og en flybilett hjem fra Queenstown. Det var alt! Etter et par timer var reiseruta klar! Skulle først være i byen et par dager, dermed dra innover i landet til Lake Tekapo og Omarama, for til slutt å tilbringe resten av uka i spenningsbyen Queenstown! Litt synd det ikke er vinter her, hører rykter om at Queenstown er litt av en skiplass. 
Christchurch på andre siden, kan man kalle en spøkelsesby. Vi går midt i sentrum og det er maks 2 stykker i gaten. Det er helt stille og husene ser forlatt ut. Det er også tilfellet når det kommer til enkelte hus. For 3-4 år siden var det et stoort jordskjelv, hvor 185 personer døde. Det rev ned mange byggninger og tok et år etter etterskjelvene å sikre byen. Dette gjorde at mange flyttet ut av sentrum og byen. Nå bor de fleste like utenfor byen og derfor den også blir kalt spøkelsesby.   
Men man kan på også måte si at du finner flere verdner her i christchurch! I hagene og parkene er det er helt avslappet liv, hvor endene ligger å slapper av i solen ved siden av en bekstille elv som går gjennom parken. Du er omgitt av alle slags farger og kan se ettermiddagssolen skinne mellom trærne. Drar du litt utenfor byen, finner du husene som ligger i åsen. Hunder som løper ved stranden og havkanten. Vi var oppe på en av fjelltoppene og var faktisk ganske likt Norge. Noe helt annet enn atmosfæren inne i sentrum. Spennende å se byen og høre om jordskjelvet og hvordan folk opplevde dette, men klar for å oppleve mer av NZ nå! Neste destinasjon er Mount Cook-område, svær fjellkjede, og et par litt mindre plasser som heter lake Tekapo og Omarama. 
“ Jeg forsto ikke alvoret av hva som skjedde. Først var jeg bare irritert, fordi det ristet så mye. Hadde ingen mulighet til å klare å stå. Jeg satt og spiste lunsj når det begynte å riste. Når jeg kom meg ut, så jeg arbeidsplassen min falle sammen. Hver side av byggningen bare raste sammen. Folk var hysterisk, gråt og hylte i gatene. Alle de raste byggningene skapte en støvsky over Christchurch" 
– Mann om jordskjelvet  2011,  New Zealand

ganske flotte streetarts på mange av de nedraste byggningene.

Embla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *