Greetings from Ilha Grande, Brasil

Heisann. Jeg heter Lone, og jeg er herved student på fantastiske Ilha Grande i Brasil, sammen med litt over 20 andre heldige ungdommer. Vi har nå vært på øya i litt over en uke, og så smått begynt å inkvartere oss på rommene, og med hverandre. So far, so good. Jeg er 20 år, kommer fra Oslo, og det er jeg som skal blogge om mitt og de andres forhåpentligvis fantistiske opphold her på øya.

Første uka har gått i ett kjør, og vært stappfull av opplevelser og inntrykk. Temperatursjokket har smått begynt å minke. Det er 100 grader her. Minst! Jeg har skjønt at risken med å dra til et så fantastisk sted som dette, er at man kanskje nekter å dra herifra, og med tanke på det så vil jeg gjerne få unnskylde til familie og venner på forhånd, dersom det skulle skje. (neida mamma..)

Vi har vært på båttur til “the blue lagoon”, et kjent turistmål på øya, ikke uforståelig. Der badet, snorklet, og solte vi oss, mens vi (jeg) tenkte på alle dere stakkars kalde nordmenn hjemme, med et stort flir om munnen og vannmelon i hånda. Herlig. Lunsj på stranda, båttur hjem, røde neser, trommeshow i “sentrum”, og en god natts søvn.

Lørdag. Første møtet med Rio De Janeiro, i kombinasjon med en hel drøss spyende ungdom. Slapp ikke unna denne gangen heller.. Vi lå et par timer på Copacobana beach, og før middag måtte vi ta ut penger. På Ilha Grande finnes det nemlig ikke minibanker. Eller biler. Eller sure mennesker. Og ingen lover mot å drikke offentlig. Hurra. Etter buffe på brasiliansk vis, hvilket betyr masse kelnere som går rundt bordet og tilbyr forskjellig typer kjøtt (mmmm), dro vi på finalen av KARNEVALET. Det er den dagen alle de beste deltakerne fra karnevaluken går om igjen. I ekstase kunne jeg krysse av et av punktene på “ting-jeg-skal-gjøre-før-jeg-dør” lista mi.

sykt.

Mandag startet undervisningen. Lesesalen ligger på toppen av hotellet, på takterassen, med utsikt til strandlinja og havet. Og de forskjellige kursene har også hatt oppstart denne uka. De skal jeg skrive litt mer om senere. I går (onsdag) hadde en av studentene, Martine, bursdag. Og det feiret vi selvfølgelig med kake, drinker og god stemning ute på byen.

På lørdag skal vi reise til den kjente stranda Lopes Mendes, og der skal de som ønsker prøve å surfe. Jeg skal i hvert fall prøve å surfe. Og bli dritgod. Og tan.

Jeg skal prøve å legge ut oppdateringer et par, tre granger i uken. Alle som ikke drar hit er teite.

Lone, Ilha grande

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *