Til framtidige Bali-studenter!

Hei! Celine fra Exphil på Bali her. Jeg har skrevet noen Balitips til dere som skal være framtidige elever på GoStudy Bali! Jeg var i Bali på reise i fjor også, og har så mange tips og plasser jeg anbefaler at jeg ikke kommer på alle engang – så jeg har prøvd å samle det sammen til de som er mest «populære» og de favorittene som jeg vet går igjen blant studentene. Alle har naturligvis litt ulike favoritter her nede, det kommer veldig an på hva man liker!

Jeg har som tidligere nevnt fått mange spørsmål og henvendelser fra folk som har spørsmål om GoStudy, dere kan stille dem til meg på instagram @cellasworld også tenkte jeg å samle dem i et siste eget innlegg når jeg får tid. Det blir altså litt mer GoStudyrelatert, men først – her er noen tips til hva man kan spise og gjøre på Bali!

FROKOST

– Kynd Community er en bestselger, her er det ofte fullt så vær ute i god tid.

– Nebula scorer høyt på mat og service, her får GoStudystudentene også rabatt.

– SeaCircuz er min favoritt, prøv ut mangojuicen og salmonbagelen!

LUNSJ

– Cafe Organic er et must på Bali, som har utrolig mye godt på menyen. Veldig «Bali signature» og verd et besøk.

– Revolver anbefales både til lunsj og middag! Her er de også kjent for god kaffe. Bildet nedenfor er fra en jentekveld på Revolver.

– SoulBytes og GourmetCafe er favorittene i Petitenget.

– The Deck, Neon Palms, CrateCafe og CoffeeCartel er også veldig søte kafeer i området.

MIDDAG

– Batik har Seminyaks beste asiatiske retter. Prøv Thai Chicken Cashew, en av mine favoritter her.

– The Bistrot er utrolig koselig med veldig god service!

– Aya Street har superfancy mat og er en utrolig funky restaurant med litt stivere priser (til Bali å være…)

– Chandi er perfekt for en bedre middag til en dyrere penge!

DESSERT

– Sweet Choco i Seminyak er en Nutellabar som har de beste Nutellfavorittene… Nam nam.

– Mad Pops Bali selger Balis mest populære is! Den må prøves (bildet under er knipset herfra.)

– Er du like glad i godis som meg finner du de beste pannekakene (Crepe med is og sjokolade) på Finns Beach Club og The Junction House. Sjokoladefondanten må du prøve ut på Chandi og The Bistrot.

ATTRAKSJONER

– Ubud er et fantastisk område som byr på vannfall, apepark, kaffeplantasjer, rismarker og alt av must-sees på Bali! Her må du ta turen.

– Uluwatu er himmelen for luksushoteller og beachclubs, men de har også mye fint å se; Uluwatu Temple ved solnedgangen må oppleves!

– Nusa Dua er perfekt for watersport eller late stranddager.

– Har du tid og råd, ta turen til nord i Bali! Her er det også veldig mye å se. Lei en båt til Pura Ulun Danu Bratan som er et unikt tempel som viser mer av det kulturelle Bali.

UTFLUKTER

– Nusaøyene er et must på Bali, og må bare oppleves. Nusa Lembongan er perfekt for en helgetur, med både avslapning og et par attraksjoner. Lembongan henger sammen med Nusa Ceningan, og her finner man Yellow Bridge som binder dem sammen. Til slutt er det Nusa Penida som er fint for en dagstur, her finner man det kjente fjellet KelingKing. Islandviben her må oppleves, og gir en annen feeling en fastlandet på Bali.

– Giliøyene er også et alternativ. Selv synes jeg de er både «overrated and overcrowded» og selv om alle reiser til Gili, vil jeg absolutt si at man får mer for pengene på Nusa. Derimot hvis det kun er fest, avslapning og sol man er ute etter, får man mer enn nok av dette på Gili ;) Kommer litt an på hva man liker.

– Lombok er en perfekt utflukt hvis man vil reise litt lengre! Man kommer seg hit både via båt og fly. Her er det mye å se, så her bør man ha noen dager.

– Har du tid og råd under oppholdet, ta en tur utenlands når du først er i Asia! Det er absolutt verd det. Både Singapore, Malaysia og Filippinene ligger bare noen tusenlapper unna.

STRENDER

– Dreamland Beach i Uluwatu er min favoritt, krystallklart hav og hvite strender. Her kan du også gå tur langs en øde strand. Geger Beach i Nusa Dua er også et alternativ, men litt mer crowded og flere selgere.

– Balangan Beach i Uluwatu er perfekt for surfeinteresserte som liker den mer eksotiske viben. Er du interessert i å bli kjent med surfere og backpackere er Batu Bolong Beach i Canggu plassen for mer sosiale dager på stranda!

– Nusa Lembongan må absolutt oppleves for de desidert fineste og hviteste strendene på Bali.

– KelingKing Beach på Nusa Penida er et must!

BEACHCLUBS

– OMNIA Beachclub i Uluwatu er en fantastisk bra beachclub hvor man får solsenger og matservering i ekte luksus. Dette er vel og merke ganske dyrt.

– Vue Beach Club, Mrs. Sippy, KuDeTa og Finns Beachclub anbefales også!

– Azul Beach Club er en litt mindre, roligere beachclub hvor du kan ta med leseboka og kombinere studiene med god mat og avslapning ved bassenget!

SHOPPING

– Jalan Kayu Aya i Seminyak og Jalan Pantai Batu Bolong i Canggu er mine favorittgater for shopping her nede.

– I tillegg har man kjøpesenterne BeachWalk, Discovery og Galleria dersom man ønsker mer av de typiske merkevarebutikkene som feks Zara, Topshop, Bershka osv.

Det var noen tips til hva man kan se og gjøre på Bali! Det er naturligvis en haug av flere attraksjoner, kafeer, restauranter og utflukter som er verd og nevne, så mange at jeg ikke har tid til å fortelle om alle. Bali er unikt og byr på så mange eventyr! Mitt beste tips til dere er og ikke sitt på rumpa og rote bort dyrebar tid – er du på Bali er det bare å sette i gang og krysse av på bucketlisten, da får du sett fantastisk mye. Eventyret venter på deg :-)

Celine Nilsen

Exphil/Exfac Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *