SPØRSMÅL & SVAR: GOSTUDY EXPHIL/EXFAC

Hei sann! Jeg har fått veldig mange spørsmål gjennom min Instagram om GoStudy, spesielt nå i forbindelse med avreise for høstsemesteret, og derfor tenkte jeg at det var fint at jeg heller svarer her på bloggen! Mange påpeker at dere vil vite mer om hvordan det faktisk er, og om det er verd pengene – så jeg skal prøve å gi dere noen svar. Jeg vet at semesteret er i gang (?) men tenkte å slenge ut noen svar likevel!

Flere av dere som leser som lurer på det samme. Ta gjerne kontakt med meg på instagram @cellasworld om det er noe mer du lurer på så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

30 STUDIEPOENG – ØKER SNITTET!

Ja, jeg stortrivdes på GoStudy – og ja, jeg anbefaler det så absolutt! Exphil/Exfac er som jeg har nevnt tidligere på bloggen; universitetsfag, i tillegg hadde vi et tilleggsfag som het Religion, etikk & livssyn – dette er derfor et skolesemester på 3-4 måneder hvor man ved bestått eksamen får til sammen 30 studiepoeng. Dette tilsvarer at snittet ditt går opp med 0,1 – har du altså 4 i snitt vil snittet ditt øke til 4,1. Semesteret er også støttet av Lånekassen, som vil si at du kan få støtte til å studere i utlandet – mer om dette finner du på hjemmesidene til GoStudy og Lånekassen. Mat, lommepenger, vaksiner og diverse er ikke inkludert i GoStudy-avgiften, så dette kommer utenom!

ER DET VERD PENGENE?

Jeg har fått spørsmål om semesteret er verd det i forhold til summen det koster, og det synes jeg så absolutt. Mye av grunnen til at jeg synes det er verd det er fordi man får noen måneder i paradis – samtidig som man får økt snittet sitt. Nå skal det sies at man får reist mye rundt som feks backpacker for denne studieavgiften, så dersom man kun vil reise mye rundt og spare penger kan man jo heller backpacke veldig billig – men hovedbonusen med GoStudy for meg er jo at man faktisk er student, og får muligheten til å få studiepoeng ved bestått eksamen. Dette er absolutt verd det og en gyllen mulighet til å øke snittet, dersom du i likhet med meg skal gå høyere utdanning ved et norsk universitet (ikke høgskole.) Exphil/Exfac er obligatoriske fag ved alle universitetene i Norge (igjen, ikke høgskole) så skal du studere videre – vær derfor obs på at dersom du søker studier vil du ved enkelte studieløp kunne få Exhil/Exfac-fagene godkjent på vitnemålet! Dette er en fordel! :-)

DET SOSIALE

Miljøet på GoStudy er utrolig bra, og det er noen veldig sosiale måneder. Det er mange forskjellige mennesker med ulike interesser, og du finner garantert interesser og hobbyer å bedrive tiden med her nede da aktivitetene er tilgjengelige for enhver smak. GoStudy arrangerer også en rekke aktiviteter og turer slik at man blir bedre kjent. Vil kanskje påpeke at dette er et veldig sosialt opphold, så å være glad i mennesker og sosiale dager kan være en fordel. Man reiser hit for å ha det bra og for å få noe positivt utav oppholdet!

Det er mange som har spurt om hvordan det er å bli kjent med folk, om dette er lett, om folk er sosiale osv osv; svaret er selvfølgelig JA! Dette er mye opp til deg selv, byr du på deg selv og har et åpent sinn for nye mennesker blir det et bra opphold!

CAMPUS

Vi var altså en skoleklasse på 30 stk, mens vi – sammen med 70 PT-studenter – utgjorde rundt 100 elever på campus. Antar at dette varierer. På campus i Seminyak hadde vi også alle fasiliteter inkludert basseng og restaurant, og man bor sammen på rom med totalt 2 eller 3 personer. Man kan selvfølgelig få bo sammen dersom man reiser med noen. Romfordeling og diverse gis gjennom GoStudy. Mer praktisk info kan dere finne på hjemmesidene til GoStudy osv, dersom dere melder dere på.

BUDSJETT

Det er veldig vanskelig for meg å anslå noe budsjett, fordi dette varierer veldig. Av alle elevene som var på Bali har man brukt veldig ulike summer, da man naturligvis bruker penger på ulike ting og prioriterer ulikt. Mitt budsjettips er uansett oppsummert; Bali er billig – men spar likevel til oppholdet! Her er det mye fantastisk å se, gjøre og tygge på ;-) Bruk pengene på reising og opplevelser, framfor å sløse det bort!

Det er veldig mange som har spurt om penger til å reise, og ja jeg vil absolutt anbefale deg og spare så mye som mulig. Fra Bali rekker du mange og billige destinasjoner som er en kort tur unna; alt fra Nusa og Gili på Bali, til Singapore, Kuala Lumpur, Fillippinene og Tokyo til alt fra 2-5000,- for ei helg! Selv reiste jeg rundt hele Bali og en svipptur til Singapore og hadde the time of my life, hehe.

PAKKETIPS

Har fått en del spørsmål om pakketips, og dette er selvfølgelig individuelt. Hvis jeg skal påpeke noe, så ville jeg pakket minst mulig, da det er glovarmt på Bali så man blir stort sett gående i badetøy, hehe.. Du får uansett shoppet hva som helst der nede. Ellers noen ekstratips; ta med deg solkrem om du vil ha ordentlig norsk solkrem, da jeg syns utvalget var veldig dårlig på Bali! Sola steiker på Bali (nei, det er ikke som i Syden hehe) så det er veldig viktig og ta vare på huden med ordentlig solkrem :-) Er du også veldig opptatt av gode produkter, kremer, sminke osv. eller har spesielle sykdommer, allergier eller andre behov ville jeg satset på og kjøpt alle spesielle produkter på forhånd.

Jeg vil også bruke dette innlegget til å påpeke at Bali er sååå mye mer enn bare det man får inntrykk av på sosiale medier! For Bali er ikke bare hvite strender, palmetrær og bølger – men også Hinduisme, kultur, språk, kunst, historie, sosiale Balinesere, jungel, unik natur og uforglemmelige øyeblikk. Det er 2. gang på 2 år at jeg er på Bali (og det blir ikke lenge til neste gang) og det gir meg så mye. Alt av pakketips, informasjon om Bali, budsjett osv. blir gitt og nøye fulgt opp før avreise.

Jeg vil påpeke at jeg gikk Exphil/Exfac. Spørsmål angående PT og å ta opp fag (som er nytt av året osv) kan dere henvende til GoStudy.

Håper dette ga dere svar på noe av det dere lurer på! Som sagt er det bare å spørre meg mer på @cellasworld hvis det skulle være noe! Men jeg har fått veldig mange spørsmål, håper dere har fått svar på noe av det viktigste her. Hvis ikke kan dere også kontakte GoStudy direkte, de har også svaret på alt dere lurer på!

God tur, lykke til med nytt semester og vær snille med hverandre!!

Celine

@cellasworld

#Bali #GostudyBali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *