ICMS OG SKOLE GENERELT

29.09.2017

Hei igjen!

Da var det plutselig fredag og tid for en ny helg med mye gøy planlagt! De siste dagene har vært meget rolig og litt overskyet, så det har ikke vært så mye å blogge om. Jeg har brukt dagene på å lese til prøveeksamen (som vi hadde i går på torsdag), se litt Netflix og selvølgelig vært på Bootcamp! Det må jeg jo ikke glemme! Bootcamp er et utendørs treningsopplegg som de tilbyr gjennom skolen og som koster ca. 500 norske kroner per semester, så det er et skikkelig kupp. Jeg går to ganger i uken, og det foregår i “hagen” til skolen så det er vanskelig å komme med unnskyldninger til seg selv for hvorfor man skal droppe timen… hehe. Skal huske å ta med meg kamera til Bootcampen på tirsdag, så kan jeg legge ut litt bilder her. 

Mens jeg allerede er inne på det, kan jeg jo fortelle litt om hvordan livet her på ICMS er ellers også. 

Skolen i seg selv: Skolen er utrolig fin! Noen scener fra The Great Gatbsy ble faktisk spilt inn her, og med god grunn. Skolebygget er veldig stort, og selv om bygget og fasaden utenfor er veldig gammelt, er rommene studentene bor på pusset opp og kjempefine! Man har et par toaletter og dusjer felles på etasjen man bor i, og det går faktisk veldig greit. Har aldri opplevd å måtte stå i kø til dusjen for eksempel, så det er ikke noe å klage på der. 

Studiet/timer: Vi som tar Ex.Phil/Ex.Fac har 9 timer skole i uken, fordelt på 3 dager. Jeg personlig er veldig fornøyd med mengden skoletimer vi har og også undervisningen i seg selv. I starten av semesteret fikk vi spørsmål om hvordan vi ville ha undervisningen vår lagt opp slik at vi kan lære best mulig, så det er definitivt åpent for innspill og forslag undervisningsmessig. Ettersom vi bare har 9 timer i uken blir det jo litt lesing på egenhånd ellers, men det er bare å være litt streng med seg selv fra tid til annen. Dessuten, dersom man velger å starte lesingen 2 uker før eksamen er det jo kun seg selv det går utover. Så som alt annet i oppholdet her, så blir det hva man selv gjør det til!

Business-attire: Her på ICMS må man gå med såkalt “business-attire” når man har undervisning. Dvs. man kan ikke komme i pyjamas og den største hettegenseren man har med lue på hodet og uggs, slik som man kan gjøre i Norge. Her er det pent kledd som gjelder, og det er regler man må følge. Jeg synes egentlig det bare er gøy at vi må stelle oss litt. Vennene mine hjemme sier jeg ser ut som en hotell-resepsjonist, spesielt når jeg har på navneskiltet mitt i tillegg, men det er bare stas! Området vi spiser på og området rundt soverommene er free-zone, så der er det ikke nødvendig med penklær. Det er egentlig for det meste i klasserommene og i gangene rundt klasserommene at klesregelen gjelder. 

Maten: Før jeg dro ned hit til Australia bestilte jeg meg noe som kalles “Meal Plan” gjennom GoStudy, hvilket betyr at du som student på ICMS får alle 3 måltidene dine her på campus hele semesteret. Jeg er UTROLIG glad for at jeg bestemte meg for å bestille det, da det å dra på butikken for å kjøpe frokost, lunsj og middag både hadde vært et skikkelig tiltak og veldig mye dyrere enn å bestille med inkludert mat her på skolen. Med tanke på hvor billig en sånn Meal Plan er, får man masse god mat og det er veldig deilig å slippe å stresse med å lage sin egen. Hadde definitivt blitt mye $1 nudler på meg dersom jeg måtte kjøpt inn alt selv. Så dersom du har tenkt deg hit til Australia kan jeg ikke annet enn å sterkt anbefale å legge med Meal Plan i betalingen din. 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med skolen og undervisningen!. Når man er her er det mange ganger man tenker “åh, jeg er glad for at det er sånn som det her”, man kjenner seg liksom fornøyd med tingenes tilstand og det tror jeg er en viktig faktor for å trives. Dersom det hadde vært skittent, utrivelig og uprofesjonelt her hadde det vært litt mer utfordrende å holde humøret oppe som en gjeng. Så det er et veldig bra opplegg! 

I morgen skal jeg og mange andre fra Norge på en festival i Sydney, det tror jeg blir supergøy! Så det er bare å klikke innom iløpet av helgen for en liten update igjen. Og husk, dersom du lurer på noe er det bare å spørre! Jeg heter som nevnt tidligere; helenegii på Instagram. 

Helene
Sydney – Ex.Phil/Ex.Fac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *