Kveldstur til Laguna de Manialtepec

Laguna de Manialtepec ligger ca 18 km utenfor Puerto Escondido, og selve navnet betyr “sted for firfisler”. Utrolig nok, var det ikke firfislesafari vi kjørte for å se. Omtrent fire ganger i året kan man nemlig se selvlysende(!) mikroorganismer i vannet i den vakre lagunen. Dette er et av to steder i verden hvor man kan være vitne til et slikt fenomen, så det var en veldig spesiell opplevelse. 

Vi kjørte fra hotellet i nitiden, da mørket hadde lagt seg. Etter omtrent 20 minutter i en stor minibuss, kom vi frem til Laguna de Manialtepec. Mange av oss hadde badetøy under klærne, og håndkleet i veska, i tilfelle vi skulle få lyst til å hoppe uti. De selvlysende organismene blir nemlig aktivert av bevegelser i vannet. Vi hoppet i båten, og etter å ha kjørt langt nok ut til at lyset forsvant bak oss, begynte vi å se lyset i vannet. En masse fisker fulgte oss på veien, og lagde lange strimler av lys i vannet. Ingen av oss hadde sett noe lignende før. 

Et stykke ute i vannet spurte “kapteinen” hvem som ville bade, og informerte samtidig om at vi nå befant oss på 5 meters dybde. Det skremte flere av oss fra å kaste klærne, inkludert undertegnede, men de tøffeste 5-6 hoppet likevel i det. “Se, vi er engler!” hørte vi fra vannet, samtidig som jentene laget store bevegelser, som vannet besvarte med lys. Det var sinnsykt kult å se på! Dessverre var det ikke mulig å ta bilder av fenomenet – uansett hvor godt kamera vi prøvde med. Her er likevel noen bilder (som ikke helt beskriver opplevelsen): 

image

image

image

image

Sunniva
ex.phil/ex.fac
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *