Siste kveld med Exphil Bali

Oppholdet går mot slutten! I dag reiser klassen hjem, men jeg og noen til skal være litt lengre. Det har vært helt fantastisk, og jeg tenkte å oppsummere mitt opphold med noen høydepunkt:

Oppholdets høydepunkt:

Det har vært så mange høydepunkter her nede at det er utrolig vanskelig å velge! Hvis jeg skal trekke ut noe må det være alle utfluktene jeg har vært på i jungelen, alle turene mine til Ubud, Nusa-øyene og besøk fra Norge så klart!

Oppholdets nedtur:

Det har faktisk vært veldig lite nedturer, og jeg kan ikke komme på noen. GoStudy Bali anbefales!

Oppholdets beste mat:

Favorittfrokosten min er salmon bagel og mangojuice fra Sea Circus! Ellers finner man supergod lunsj på The Deck, Kynd og CafeOrganic. Beste middag er definitivt biffen hos Chandi eller de asiatiske rettene på Batik.

Oppholdets favorittstrand:

Nusa Lembongan sine strender scoret høyt, pluss DreamLand Beach som er verd et besøk!

Oppholdets skoletips:

Begynn tidlig så slipper du skippertak, møt opp i timene hvor det blir gitt mye viktig informasjon og undervisning – selv om solen skinner utenfor – og kjøp bøkene før du kommer for og skaff deg litt oversikt på forhånd ;-) Skole på Bali er gøy, så utnytt tiden og du får mye utav det!

Oppholdets GoStudyMoment:

Åpningsfesten med Exphil og PT var på en måte en pangstart for oppholdet, hvor alle elevene ble kjent på tvers av studiene! Det var gøy, og her nede har man anledning til å bli kjent med mange på tvers av studiene. Vær utadvendt og by på deg selv, du kommer til å få venner for livet.

Oppholdets klasseminne:

Jeg synes klassemiddagen i Jimbaran ved solnedgang er et av mine favorittklasseminner. Da var vi alle sammen samlet med læreren vår, og vi hadde et nydelig måltid på stranden. Utrolig koselig stemning, og absolutt noe som alle klasser her nede burde gjøre! På Exphil er man ofte bare en skoleklasse på 20-30 stk, som gjør det til en koselig liten klasse!

Oppholdets favorittutflukt:

Jeg stortrives på Nusaøyene, det anbefaler jeg alle framtidige studenter å oppleve! Når du kommer til Bali har du blitt fortelt at Giliøyene er et must, noe jeg er litt uenig i siden Gili er blitt veldig hype og har mistet mye av sin tidligere sjarm. Selv synes jeg at dersom du er litt eventyrlysten har Nusa mye mer å by på! Det er også billigere, og byr på mye flottere strender. Ellers var Singapore også et høydepunkt, så har du tid og råd anbefaler jeg å stikke på en kjapp helgetur til et annet land når du uansett er i Asia!

Oppholdets opplevelsestips:

Prøv å lev litt utenfor den vanlige boblen og sup inn alt av inntrykk når du først er på Bali! Kultur, menneskene, musikken, luktene, tradisjonell mat, Hinduismen. Gjør ting du ikke ville gjort, og utnytt tiden. Tenk så mye du lærer om deg selv og om kulturmøter – klisjé, men sant.

Oppholdets pakketips:

Ikke møt opp på Gardemoen slik som jeg gjorde (og slik jeg ALLTID gjør…..) med overvekt – er du glad i shopping er det mer enn nok å plukke med seg fra Bali på veien hjem igjen, hehe!

Her er noen knips fra avskjedskvelden;

Erika, Malin, Victoria & Henriette

Michael & Skage

Klassen samlet på Chandi!

Linnea & Frida

Rebecca, Christine & Madelen

Meg & Madelen

Jeg har som sagt flere dager på Bali og tenkte å poste noen Balitips og diverse som dere har etterspurt litt senere! Uansett, oppsummert:

Oppholdets karakter: 6!

Celine

Exphil/Exfac Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *