Siste uke i Paradis

Hoi!

Oppholdet her i Brasil går mot slutten, vi gjør siste eksamensinnspurt, og på lørdag starter vi reisen hjem til Norge.  I denne sammenheng må jeg kanskje nevne at de fleste skal bli igjen her i Pipa, i 10 ekstra dager. Det blir altså bare jeg og Anette som vender snuten nordover på lørdag. Egentlig skulle vi reise på søndag, men i og med at flyet vårt ble kansellert måtte reiseselskapet finne ny billett. Først fikk vi tilbud om å reise på fredag, men da ville vi ha gått halvveis glipp av eksamensfesten i tillegg til avskjedsmiddag på lørdag. Da ble andre alternativ å reise lørdag kveld i 22:00-tiden, og så lande i Norge klokken 14.00 på mandag. Altså over 35 timer med reising. Score!

Som sagt, så har vi ikke gjort stort annet enn å lese forrige uke (før prøveeksamen) og denne uken, hvor vi faktisk har eksamen.  Heldigvis har vi klart å kombinere ex.fac med andre ting. Lesing på stranda fungerer alltid, for ikke å glemme vår fantastiske, interne og akademiske ex.fac-humor som har utviklet seg den siste måneden. Vi prøver hardt å integrere pensum med hverdagslivet!

For min del, som allerede reiser nå til helgen så har jeg også brukt mye tid på å nyte det jeg liker aller best her i Pipa. Nemlig stranda, maten, sola og folka. For ikke å glemme hotellfrokosten. Hvem skal lage omelett til meg nå?  Skulle så gjerne blitt igjen de ekstra dagene sammen med de andre jentene, men vi får alltids mulighet til å reise tilbake hit, alle sammen! Det er helt merkelig å tenke på hvor sykt raskt tiden har gått, spesielt den siste måneden. Det merket vi spesielt godt når vi plutselig så at ex.fac eksamen stod farlig nært på planen, og vi enda trodde det var leeeeenge til!

image

Açaí er vel noe man kan lete lenge etter i Norge..

image

Etter mye om og men fikk jeg til slutt kjøpt hengekøye av hengekøyemannen. Spørs om det blir plass i baggen da. Han kan da ett ord på norsk. “Hengekøye”. Derfor kaller vi han enkelt og greit for hengekøyemannen.

image

Praia do Amor var den første stranda vi var på, men den stranden vi har vært minst på. Muligens siden det ikke går buss dit, og vi må gåååå.. 

image

Kokosvann eller água de côco.

image

Også for ikke å glemme Gatto (noe som betyr katt, eller kjekk på portugisisk), eller katten som vi kaller han. Han lever da av å selge håndklær på stranden, han har også de fineste.  Alle har med seg et par stykker hjem.

I tillegg til selge håndklær på stranden, finner vi han av og til ute på byen. Gatto er umulig og ikke gjenkjenne, spesiellt ikke latteren hans! Bildet er fra vår alle siste Reggae-tirsdag sammen, på Oz.

image

Vet ikke om det har blitt lagt ut bilde av frokosten før, men for å ha bevis for all skryten tidligere i innlegget så kommer det nå!

Nå er det bare å grave seg ned i ex-fac bøkene igjen..

Ida Birgitte
Ex.phil/ex.fac –  Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *