Tilbake på skolen

Hei! Da var vi tilbake på skolebenken igjen og denne gang er det idrettspedagogikk og mental trening som står for tur! De neste to ukene er skoledagene veldig korte og varer fra 08-10 hver dag, noe som gir oss muligheten til å prioritere andre ting som egentrening, stranda, utflukter osv, etter disse to ukene begynner vi med karate:)

Til helgen skjer det noe spennende her på Bali, nemlig Melasti, Ogoh ogoh og Nyepi, dette er tre dager hvor de balinsesiske hinduistene går på en måte over til et nytt år. Melasti er på fredag og er er sermoni de har for å komme nærmere guden sin, gatene her vil da bli stengt for biler fra morgen til rundt solnedgang. De går i et slags ‘’tog’’ ned til stranden og det er der den religiøse sermonien skjer.
Så på søndag er det OGOH OGOH hvor de igjen stenger gatene, så blir det satt opp Ogoh Ogoh dukker ut i gatene, dukkene er laget av bambus-skjellett, dekket med papir som blir dekorert i de verste farger. De blir kledd i forskjellige tøy og parykker, smykker osv. Disse dukkene er veldig store og disse bærer de rundt på i en slags parade, mens de spiller høy musikk og bråker, dette er for å skremme ut de onde åndene.
Så på mandag er det Nyepi, som er en ‘’stilledag’’. Her er det ikke love til å gå i gatene, og man må holde seg inne. Det er heller ikke lov til å ha på lys når det begynner å bli mørkt, så hvis vi skal ha på lys på rommet må vi dekke vinduer godt til så det ikke slippes noe lys ut, det er heller ikke lov med musikk og det er heller ikke lov til å bråke så man kan bli snakket til dersom noen av vaktene ser lys eller hører bråk. Dette er fordi etter å ha skremt vekk alle åndene på søndag skal det være helt stille slik at åndene ikke finner tilbake igjen.

Tror det kommer til å bli morsomt og få vært med på noe sånt, helt ute av det normale fra vår kultur og tro, men blir nok veldig spennede! Legger ut bilder av hele sermonien så fort den er over:)

Snakkes! 
Tina og Emilie
Bali, idrett1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *