Ute på havet!

Nå er Monita tilbake med nye oppdateringer! I helgen som var, i Mexico-Puerto Escondido, dro en stor del av klassen ut på havet med en katamaran! Det var tøft å stå opp tidlig en søndag morgen kl 7, men vi dro hverandre opp av sengene, bokstavelig talt! Dette angret vi ikke ett eneste sekund. Da vi endelig, etter to timer kjøretur, kom fram til en litt større by enn Puerto Escondido, begynte festlighetene! Kapteinen på katamaranen het Fernando, og han kunne alt av informasjon om de syv ulike strendene vi kjørte innom. Da vi kjente vinden i håret og latino musikken på full guffe gledet vi oss over det fine været og herlige utsiktene.

Strendene vi kjørte forbi var perfekte postkort strender med idylliske palmer. På en av disse strendene stoppet vi for å snorkle! Hurra!! Alle på gruppa ble med, og vi hadde den beste dagen med alle de forskjellige fiskene. Noen blå (så blå at de så ut som blå lyspærer), andre gule, men best av alt var den vi kalte “blås-opp-fisken”. En liten søt fisk som ved jevne mellomrom blåste seg opp :D

Under snorklingen var alt vakkert! En av de lokale gutta, hentet opp fra dypet en hard sjøstjerne som vi alle fikk holde og se på. Men han fortalte at disse sjøstjernene ville bli mat for andre fisker ved mindre vi gjemte dem mellom steiner og koraller. Så jeg fikk æren av å gjemme den ett sted på dypet. Det så så lett ut da den lokale gutten hadde svømt 5-6 meter ned for å hente sjøstjernen, men da jeg selv skulle ned, fikk jeg smake på trykket! Jeg klarte meg bra, men merket i ettertid at jeg ikke skal SÅ langt ned neste gang, for å redde ørene mine. Vannet var så utrolig klart og der var befriende å svømme rundt med fiskene og følge strømmen. Alt i alt, snorklingen var noe av det ALLER BESTE vi har gjort her!! :D

Men dagen var ikke ferdig. På veien hjem stoppet vi på alkoholtesting! Da var det fram med tequila shots og lime. Ikke nok med det. Vi fikk tequila med larver :O. For å toppe det igjen skulle vi krydre limen med chili og finmalte larver! Tro det eller ei, men det var faktisk ikke så værst.

Vi fikk også smake kaffelikør, mangolikør, caramellikør, bringebærlikør og sist men ikke minst, ristede gresshopper. Smakte litt som alger.. Men da er det prøvd!

Vi fikk se sprit med skorpion! Noen av gutta som jobba der holdt det lille krypet i levende form, slik at vi på besøk fikk holde under kroppen. (Ja, halen var holdt fast) Det hele ble en innholdsrik dag!!!

På kveldene spiller vi av og til volleyball, og vi har tatt oss opp MYE siden dag 1 ;) Sandstranden er veldig fint kornet, og det er mykt å lande når man ofrer seg litt for laget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *