Utflukter på Cuba…

Karibisk kultur og musikk                                                       Havana, Cuba. 2013

I helgen dro vi til en krokodillepark ett par timer unna Havana. Når vi kom til parken tok vi båt over til en liten plass, her var det mulig å prøve krokodillekjøtt. Du kan si det smaker noe mellom fisk og kylling, jeg syns det var veldig godtJ Parken hadde krokodiller i alle størrelser og noen av oss holdt en på ca.1 meter. Etter å ha tuslet rundt der så tok vi bussen videre til en plass hvor vi spiste lunsj og badet. Med masse krabber som holdt oss med selskap nøt vi åpen bar mens solen steiket og vannet var på gode 25 grader.

Flere av oss driver med dykkelappen og det er slett ingen enkel sak. Selve dykkingen må skje i helgene helst rundt kl. 9. Da skal man koble til utstyret selv og ha teorien i bakhode. Teoridelen har vi fått i papirform og på powerpoint, så samles vi enkelte dager for å gå igjennom. Det er ganske kult å svømme på 15 meter dyp og utforske korallrev sammen med alle de nysgjerrige fiskene. Som regel er det noen små som holder seg inntil deg. Ellers så er det en del av den typen som blåser seg opp til en ballong. Dykkeinstruktøren er en super fyr som man føler seg veldig trygg med.

I løpet av musikksemesteret så har vi Joddski og Håvard, som holder foredrag som jamaicansk musikkhistorie og forskjellige danseformer. Guttene gjorde en super jobb og utnyttet tiden maksimalt. Med Joddski og Halvard gikk vi blant annet gjennom dancehall, reggae og rap og for å gå litt dypere så fikk vi møte noen cubanske kvinnelige rappere. Guttene arrangerte en fest på en restaurant som en svensk fyr eier i gamle Havana. Kul plass med mye liv. Damene rappet og gutta var dj’er, flere artister hang seg på etter hvert. Tilslutt holt de en konsert sammen.

Det slår aldri feil og bare gå rundt i gamle Havana, se på graffiti, ta en kaffe(med sukkerplantestang), og se solnedgangen.

På kvelden ble det avskjedsfest for en av våre kjære venner, en cubaner som skal ut i verden for å reise. Vi spiste og koste oss, danset og sang hele natta. Utrolig nok er mange  rastafari-mennesker stor fan av Adele. Det ble også veldig populært å gå med en afro-parykk. Merkelig hvor mye moro man kan ha med en så enkel ting. Før vi sa lykke til, utvekslet noen av oss et armbånd eller kjede. Kl. 6 på morningen dro vi hjemover og var klar for en rolig søndag.

– Ktristine

­

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *