Deilige Barcelona!

Da har vår tredje uke her i deilige Barcelona flydd forbi. Tiden her går altså så fort! Denne uken har vært fylt med sightseeing, skole, shopping, cafébesøk og besøk hele veien fra kalde Norge. 

Vårt opphold her i Barcelona føles ut som en tre-måneders lang ferie med et dryss av interessant skole. I tillegg har vi virkelig begynt å føle oss hjemme i denne store og livlige byen. For eksempel har vi blitt stamkunder på den lille baren som ligger i samme bygningen som leiligheten vår. Hele denne uken har vi jentene i kollektivet vært i det som føles ut som en lang foodcoma. Vi har spist pizza, salater, dumpling, sushi og masse gode desserter. Vi har også virkelig forelsket oss i et område som heter «Born». Det er ganske hippt, fullt av liv og det er mange gode butikker og cafeer. 

På tirsdag denne uken fikk jeg storfint besøk av familien, det er nemlig vinterferie hjemme i Norge. Da var det min tur til å vise dem stedet jeg bor og hvordan studiehverdagen min ser ut. Besøkstiden ble fylt med cafe- og restaurantbesøk, shopping og utforsking av byen. Også ble de godt kjent med vennene mine her fra skolen og i kollektivet. Det var jammen meg koselig. 

På lørdag denne uken arrangerte GoStudy en aldri så liten tur til La Sagrada Familia. Mange av oss hadde allerede sett kirken fra utsiden, men denne gangen skulle vi inn i den praktfulle og unike bygningen skapt av kunstneren Gaudí. Og om vi ble satt ut da vi kom inn! Langs alle veggene var det nemlig utallige fargerike glassvinduer som lyste opp rommet på en helt magisk måte. Med propper i ørene hørte mange av oss på historien bak Sagrada familia og lærte masse om tanken til Gaudí bak alle detaljene og utsmykningene. Ikke rart at dette er Europas nest mest besøkte severdighet!

På søndagen tok hele gjengen fra GoStudy bena fatt og gikk en fin gåtur opp på toppen Tibitabo. Dette er et typisk sted mange ungdommer og unge voksne i Barcelona pleier å gå til for å henge sammen og nyte utsikten ved enten soloppgang og -nedgang. Da vi kom opp på toppen så vi utsikten som virkelig var noe for seg selv! Herfra kunne man se utover hele byen og det store havgapet. På toppen lå også en fin kirke som ble bygd i 1902. Turen til Tibitabo var ikke spesielt lang eller krevende, med andre ord en perfekt søndagsaktivitet som vi helt klart anbefaler. 

Og med det sier vi bare peace out for denne gang!

-Alma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *