En gastronomisk uke i Barcelona

En gastronomisk uke i Barcelona

Da er vår nest siste uke her i Barcelona forbi og oppholdet nærmer seg slutten. Denne uken har vi skrevet ferdig en eksamen og hatt fokus på å feire det. Vi har vært på stranden, shopping, barer og gjort masse morsomt. Vi har også smakt på masse forskjellig mat og drikke, noe som har vært veldig gøy.

På tirsdag hadde vi nest-siste skoletime med vår herlige lærer Malika. Etter timen tok Malika oss med på ølsmaking på en restaurant som også brygger eget øl. Stedet heter Moritz Beer Lab og de har produsert øl i over 160 år. Vi smakte på fire typer øl og spise litt tapas. Det var rett og slett en utrolig hyggelig aktivitet.

Men vi har ikke bare vært på ølsmaking denne uken, vi har nemlig også vært på vinsmaking. Dette var noe jeg aldri hadde prøvd før, men det falt skikkelig i smak. Vi smakte på fire ulike typer vin; en hvitvin, en cava og to rødviner. I tillegg smakte vi på fire ulike oster; Scamorza, geitost, Manchego og blåmuggost. Vin og ost er jo bare en fantastisk kombo. På vinsmakingen lærte vi utrolig masse om selve vinen og hvorfor ost og vin er en så fantastisk duo. Det er ikke all vin og ost som passer like godt sammen, men man vet at osten passer til vinen hvis vinen «renser» munnen, men smaken av ost fortsatt blir igjen. Vi prøvde alle de ulike vinene sammen med de ulike ostene. Jeg fant ut at min favoritt kombinasjon var Cava sammen med Manchego. Vinsmaking var en fantastisk aktivitet som vi likte såpass godt at vi booket en ny runde vinsmaking, men denne gangen er det vin og sjokolade som står for tur.

Dette har virkelig vært uken for å prøve nye ting. Vi har også prøvd Turmeric latte/golden latte og Katalansk cappuccino. Turmeric Latte er latte med gurkemeie og kanel og ofte laget med mandelmelk. Kaffen ser veldig kul ut og får en sterk gulfarge. Men til tross for at kaffen ser kul ut, så smakte den ikke særlig godt. Katalansk kaffe derimot smakte kjempegodt. Katalansk kaffe er en vanlig latte med et flambert sukkerlag på toppen, slik som på crème brulée.  

Denne uken har virkelig føltes som en stor gastronomisk reise, med mange spennende smaksintrykk. Vi anbefaler på det sterkeste å prøve både vinsmaking, ølsmaking og katalansk latte.

  • Hilsen Alma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *