AMAZONAS!

image

Begklager for at jeg ikke har blogget noe sist uke, jeg var for opptatt med å fiske etter piraiaer, dra på aligatorjakt og ta bilder av rosa delfiner! Den siste uken har vært å opplevelsesrik at det ikke går ann å beskrives, det må oppleves! Den første dagen da vi ankom var vi først i hovedstaden av Amazonas, Manaus. Der så vi oss rundt og dro til senter hvor vi kjøpte ting vi trengte for regnskogen, regnkep, lommelykt, myggspray(veldig viktig!!) også ble det litt tid til å kjøpe ting vi ikke trengte.

image

På vei bort til regnskogen neste dag fikk vi sett hvilke fisker de selgte på markedet, disse fiskene hadde de fanget ferskt fra Amazonas. Her ble det ikke vist fram torsk og sild, men piraia og noe de kalte for catfish. For å komme til campen hvor vi skulle være i fem dager måtte vi ta korte båtturer og bilturer. På veien bort fortalte guiden vår litt om maten de spiste og litt om stammene som levde i Amazonas.

Dette var en av fiskene som ble vist fram i markedet

image

Den fisken med stripene er en catfishimage

Da var veien videre til regnskogen med båt, en veldig humpete tur!image

Vi stoppet et sted og gikk for å se på en suvenirshappe. Guiden fortalte at de holdt noen fisker lengre bort ved shappen i et bur, dette skulle være av de største fiske artene i Amazonas! Vi fikk lov til å gå bort til det område hvor fiskene befant seg, og det var ikke noen liten vannbalje de hadde for de fiskene, og vi så hvorfor. De fiskene vi så var noen av de små av den arten, de var ikke ferdig utvokst, men likevel så var de gigantiske! Senere fikk vi lov til å mate dem, som var utrolig morsomt! vi måtte holde veldig godt på fiskestangen siden når de tok så ville dem ikke slippe taket med det første!

Her prøver flere på å få napp, det tok vel bare et sekund før noen av fiskene tok fatt!

image

image

Videre den dagen når vi kom til campen dro vi ut med båt for å utforske hvilke dyr vi kunne finne.

image

image

Det var disse båtene vi kjørte med når vi skulle utforske regnskogen på vann!

image

Neste dag dro vi ut i jungelen, og gikk rundt i området. Vi hadde med oss guiden og en annen som gikk bak oss. Vi lærte mye om hvilke planter det gikk ann å bruke som medisiner og hva det kunne kurrere mot.

image

image

En i gruppen, Georg, fikk lov til å prøvesmake på en larve guiden fant i jungelen. Guiden sa at det skulle smakes som en frukt, var litt i tvil om det gjorde det.image

Senere den dagen dro vi ut med båt for å fiske etter piraiaer! Det var nifst i begynnelsen med tanken om at det var piraiaer, men når vi fikk prøvd det ut selv var det nesten som å fiske som en vanlig fisker driver med. Det var veldig kjekt når man fikk napp, siden man måtte alltid være forberedt når fisken tok. Hvis vi ikke var kjappe nok kunne piraiaen stikke av med kjøttet som vi fisket den med.

Dette var min første piraia! Det var veldig kjekt å få napp!image

Marie måtte ta bilde av sin første piraia i en flaske, siden den sprellet i båten ;Dimage

image

Vi fikk flere dyr de neste dagene også, som var veldig kjekt å få øye på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *