Brasil – kurs, storby og uteliv

Da er en hektisk uke ferdig her i Pipa. I tillegg til våre vanlige gjøremål så har vi begynt med noen nye kurs og fått opplevd storbyen Natal. Hvor vår aktivitetsleder, Dany, er født og oppvokst i.

Det er to stykker som har meldt seg på percussionkurset hvor de lærer rytme og lærer ved bruk av brasilianske instrumenter. Percussion kommer opprinnelig fra Afrika og ble utbredt i Brasil etter slavene ble sendt til Latin-Amerika. Brasil har et flerkulturell samfunn og dette er spesielt utbredt i Pipa. Kurset går ut på å uttrykke seg igjennom musikken og for europeere kan musikken virke litt uvanlig, men det er budskapet med musikken som fanger min interesse. Vår lærer mener det er viktig å frigjøre seg selv å føle frihet og selvstendighet når du spiller Percussion. Jeg har igjennom dette kurset lært masse om Afrikansk kultur i Brasil og finner dette veldig lærerrikt.

Vi har også startet opp med protugisisk kurset, som Dany holder. Dette kan for noen minne litt om spansktimene på ungdomsskolen. Da det er gramatikk, gloser og dialoger nå helt i begynnelsen. Vi har lært det mest nødvendig, bolo de chocolate som betyr sjokoladekake. Da er dagene reddet. Vi har funnet tidenes brownies på en isbar rett over gaten som vi prøver å unne oss som for eksempel når vi leverte inn første oppgave i kulturforstålse eller når vi skal feire start på helgen. Og hver helg bringer nye eventyr her i Pipa! 

Som sagt så var vi i Natal. Storbyen ligger rundt 1 time unna Pipa, så det er ikke så alt for langt å reise. Det første vi så her var verdens største Cashewtre. Treet dekker et område på 7500 kvadratmeter. Det var enormt! Videre så besøkte vi et fort også en sanddyngde hvor det tidligere var lov å sandsurfe ned. På grunn av mye akivitet så begynte den å rase sammen som førte til at det ble ulovelig. Det stod militære mennesker litt lenger borte og passet på at ingen gikk over gjerdet og prøvde å gå opp. I mellom fortet og sanddyngen var vi på et kjøpesenter. Fikk to timer her. Det fantes alt her. Kjedebutikker som Zara og Adidas til dyrere brasilianske designer butikker. Det var til og med en kino i tredje etasje. Og en versjon av coop obs! helt nederst hvor vi endelig fant luftmadrasser.

Vi merker fort på hotellet at det er helg. på torsdag så begynner hotellet og bli fullt. Plutselig er det masse besøkende her. Stappfult med bassenget, trangt under frokosten og det vi kanskje merker mest, at internettet er ueksisterende. Så når mandagen kommer igjen, er hotellet nesten helt tomt. Til nå så har vi jo også fått testet utelivet litt. Til og begynne med så kan vi konkludere med at nordmenn ikke har samme drikkekultur som Brasilianerne. I Norge så begynner vi med vors sånn ca kl ni og drar ut rundt kl 24. Her i Pipa så finner vi ikke en sjel på uteklubbene før kl 03.00!  I tillegg så er det ikke noe som heter popmusikk, her er det kun reagge og eletronisk musikk. Selv om utelivet er annerledes så er stemningen legendarisk! Alle er venner og alle hilser på hverandre med en stor klem og siden vi er 10 norske (og 2 gutter) jenter så prøver alle mødrene å gifte oss bort til sønnene deres. Vi har blitt kjent med brasilianere i alle aldere fra 20 til 40 og nesten alle i Pipa kjenner oss igjen!

image

Hvordan det så ut “inni” treet.

image

image

image

image

image

Foreleseren vår Ole Johan og aktivitetsleder Dany.

Helena og Andrea

Ex.phil.Ex.fac. med kulturforståelse Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *