I selvstendighetens navn?

Mange foreldre håper at barna skal bli mer selvstendige, fornuftige og kanskje mer takknemlige, dersom barna studerer hjemmefra. Etter å ha vært i Sydney i snart tre uker, har jeg fått en del opplevelser som har utfordret min evne til å være selvstendig:  

1. Ordne opp selv, og passe bedre på sine eiendeler! 
Ettersom min Iphone ble frastjålet forrige uke fulgte en lang prosess med å melde den tapt til mobilselskapet samt forsikringsselskapet – som krevde en del skjemaer, i tillegg til å melde den stjålet på politistasjonen og ordne med nytt SIM-kort og ny telefon. Da jeg fortalte til venner og familie at telefonen min var frastjålet var dessverre responsen for det meste ala: “Å, denne beskjeden hadde jeg ventet på!” eller “Typisk deg!”, men ingen hadde forventet at jeg helt på egenhånd skulle rydde opp i det så raskt! 

2. Vaske klær selv… 
Dette er utrolig kjedelig, og noe jeg ikke har satt nok pris på at andre har gjort for meg tidligere. Selv om det ikke akkurat er en gøy oppgave, føler man seg litt mer voksen når man tar ansvar for egen klesvask!   

3. Selvdisiplin til studier
Det er vanskelig å sitte seg ned med bøker og tenke at man må studere når man har sol og sommertemperaturer rett utenfor vinduet, som lokker til helt andre aktiviteter enn lesing. Første eksamen er allerede om 18 dager! Heldigivs har vi Gostudystudenter funnet ut at man med suksess kan kombinere lesing med soling på stranden!  

4. Disponering av penger
Det går fort mer penger når man bor hjemmefra. Gostudy anbefaler ca 30 000 kr i lommepenger for et tremåneders opphold, men man bør spare litt ekstra ettersom det er et hav med muligheter til ting å finne på her nede. Blant annet en rekke sosiale arrangementer, surfecamp, skydiving, helikoptertur over Sydney, klatre over berømte Harbour bridge, whale watching, dyrehage + andre utflukter. I tillegg har man en uke fri hvor man kan dra til eksempelvis Fiji, Brisbane, Melbourne eller på rundttur i Australia. For øyeblikket er vi en gjeng som prøver å sette opp en innholdsrik reiserute for ferieuken. Vårt mål for ferieuken er å oppleve så mye som mulig, uten at vi må leve på sparebluss resten av oppholdet her i Sydney. 

Det har bare gått ca tre uker av oppholdet, men jeg føler at jeg har blitt mer selvstendig og ansvarlig allerede. Hvem vet, kanskje jeg har blitt riktig voksen når jeg kommer hjem til Norge i desember? 

Erica

Idrett 1 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *