Cocodrilos y tortugas

Den siste uka, uke nummer to, her i Puerto Escondido har gått utrolig fort. Vi begynner å føle oss ordentlig hjemme her, og innarbeider sakte men sikkert nye hverdagsrutiner. Allerede har vi funnet favorittrestauranter og barer, og kan snart holde rede på akkurat hva de forskjellige gateselgerne tilbyr. Puerto Escondido er en veldig liten by, der du kan være sikker på at de du danset med lørdagsnatta hilser på deg på gata søndag formiddag. Likevel kommer det stadig nye mennesker, med sekk på ryggen og surfebrett under armen, så det er alltid nye personer å bli kjent med. 

Igår var vi på vår første utflukt. Hver helg blir vi tilbudt en aktivitet, som vi selv kan velge om vi vil være med på. Torsdag ble det hengt opp en lapp med informasjon om en utflukt til krokodillelagune og skilpaddemuseum, og nesten hele gruppa meldte seg raskt på. 

Vi startet med en time i bil, hvor noen av jentene fikk sitt første møte med de flotte edderkoppene landet har å tilby. Du kan tro sjåføren ble skeptisk da allsangen i bilen ble erstattet av høye redselshyl. Likevel kom vi oss trygt fram til et skilpaddemuseum, der en masse forskjellige skilpadder blir tatt hånd om av forskjellige grunner. Vi møtte på alt fra små, søte babyskilpadder, til enorme havskilpadder. 

image

Videre gikk turen til en krokodillelagune. Smålig nervøse studenter ble plassert i en liten båt, der en mann med én åre holdt styringa. Jeg tror sjelden vi har vært så stille som da vi satt og speidet etter krokodiller i vannoverflaten. På vei til en liten øy, møtte vi også på en hel gjeng iguaner. Plutselig virket ikke den lille iguanen på hotellet så skremmende lenger…

image

Den oransje iguanen er hannen i familien, og alle de grønne er damene hans. Han lider i hvert fall ingen nød. Etter en halvtimes tid, ble vi satt av på en liten øy. Der ble vi møtt av aper, rådyr og andre skapninger, som vakte flere “åååh” og “naaw” enn iguanene gjorde. Disse dyrene har blitt reddet fra liv i fangenskap, og er ikke i stand til å ta vare på seg selv. 

image

På båtturen tilbake fra øya fikk vi endelig sett krokodille på temmelig kloss hold. Spennende. 

image

Nå er vi spente på å finne ut hva som står på planen for neste helg.

Sunniva
ex.phil/ex.fac
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *