CUBA og en uke fyllt med kontraster

Student utflukt til The Santa Maria Key

Med den kubanske sigarens søte duft hengende i luften fullfører vi den tredje uken vår på Cuba. Livet går så utrolig fort her, men vi får likevel med oss en hel del som jeg håper vi aldri kommer til å glemme.

Happy studenter på vei til Cayo Santa Maria… 

Uken vår startet med studiene på senteret, og ble avsluttet med en fellesreise til et all inclusive-hotell på halvøya Cayo Santa Maria. Med andre ord ble det en uke fyllt med kontraster: først en hverdag blant alle kubanerne (vi føler oss mer og mer som én i mengden nå, som fantastisk deilig i et så fremmed land), og deretter noe av det mest turistiske av alle de turistiske nytelser i verden.

 

Los Cayos på Cuba er et paradis uten like…

Selv hvor harry det enn måtte høres ut, var helgen på all inclusive-hotellet en herlig opplevelse. For de som aldri har opplevd gleden av et slikt type hotell, betyr det at man betaler en viss sum på forhånd, for så å kunne spise og drikke så mye man vil under resten av oppholdet. Det vil si at vi mesket oss i alt vi kunne konsumere “gratis” i løpet av de to døgnene vi var her; mat, drikke og sol. Dagene begynte med at vi koste oss med frokost på en gigantisk buffet med masse forskjellige retter (manges favoritt var pannekakene med valgfritt fyll, mm!).

Deretter tuslet vi ned til den hviteste stranden jeg noen gang har sett, for å bruke resten av dagen på å steke i solen med en cuba libre i hånden eller å bade i et krystallklart, turkist vann (ok, litt skryt må være lov). Man blir så daff av å ligge i solen i flere timer, men med mye om og men klarte vi til slutt å komme oss opp til både lunsj og middag. Ayay, så flinke vi er!

Studenter bygger sandslott…

Hjemme i Norge hadde jeg hørt at Cuba var Canadas svar på vårt syden, og det fikk jeg så til de grader bekreftet denne helgen: det krydde av (dessverre bælfeite) kanadere overalt på hotellet, som kastet i seg usannsynlige store mengder mat og drikke døgnet rundt, og som trist nok trodde de opplevde “det ekte Cuba” ved å danse salsa ved baseng/strandkanten med en mojito i hver hånd (“Just like Hemingway!”). Vi i GoStudy sa til oss selv at vi ikke er sånn i det hele tatt for så å hoppe i bassenget/stranden selv.

Og nå er vi tilbake i Havanna og den “kubanske hverdagen”. Jeg skriver det med en viss ironi: vi kan jo ikke på noen som helst måte sammenligne oss med kubanere. Vi har utrolig god råd i forhold til gjennomsnittet her, for selv om Cuba er et langt rikere land enn resten av Latin-Amerika, er de fortsatt fattige her.

Vi derimot kan spise frokost og middag ute hver eneste dag, eller dra på en kafé eller en bar uten i det hele tatt å tenke på kostnadene (i sterk kontrast til studentlivet i Norge!). Det gjør det så enkelt å være aktiv i Havanna! Vi har akkurat fått aktivitetsplanen for uken, og har blant annet fått tilbud på å dra på pantomine (!) og live salsa. Livet her er herlig!

Stoppet på Villa Clara ved Ché Guevaras memorial på vei tilbake til Havana…

Tilbake reise til Havana… 

Ellers har det begynt å bli utrolig varmt her i Havanna. Selv når Juna (hun jeg bor med) og jeg spaserer til skolen i 08.30-tiden er luften skikkelig tung. Heldigvis har vi aircondition på rommet, vi er reddet! Bueno, a estudiar (må studere). Chau amigos!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *