da var eventyret over

Jeg har utsatt å skrive dette blogginnlegget fordi jeg ikke vil at eventyret skal ta slutt. De tre siste månedene har vært hel fantastiske, det har gått over all forventning. Har opplevd så ekstremt mye, blitt kjent med fantastiske mennesker og ikke minst, så sitter vi alle sammen igjen med noen minner for livet. Det å ta farvell på flyplassen i Natal var ganske hardt, hadde ikke gått opp for meg på det tidspunktet at jeg faktisk skulle hjem til Norge igjen. Var ikke før på flyplassen i Oslo når vi tok en klemmerunde der at det gikk opp for meg. At jeg faktisk skulle hjem til Norge igjen.

Siste dagen før vi reiste, som en avslutning på hele oppholdet, skulle egentlig noen av oss hoppe i fallskjerm i Joao Pessoa, men flyet vi skulle hoppe fra ble sendt på service og var ferdig dagen vi reiste. Typisk. Så istedenfor så var vi litt fler som reiste til et sted som heter Maracajua for å snorkle, besøke et sosialt prosjekt og avslutte det hele med å kjøre firhjulinger på sanddynger. Det var en dag som gikk utrolig fort og hvor jeg ikke tenkte på at vi skulle starte hjemreisen dagen etterpå.

Vi var og besøkte en skole i det sosiale prosjektet. Før jeg reiste, så fikk jeg min søster til å pakke en koffert full av klær og leker som jeg kunne gi vekk, siden jeg trengte en ekstra koffert på vei hjem uansett. Vi hadde den med og planen var å gi det til barna, men de var ikke der. Så da endte vi opp med å skrive et brev fra santas little helpers og si at gavene var fra julenissen. Oversatt:

Dear students, we come from Santa Claus and the north pole. We are his little helpes and come with some presents becuase the good old men told us that yoy are very good students.

Jeg vil avslutte med å takke Dany og Ole Johan for å ha gjort alt de kan for at vi skulle få det beste oppholdet, og det hadde vi. Uten dem og gjengen jeg reiste med så hadde ikke oppholdet vært det samme. For tre måneder siden stod vi en gjeng på 12 ulike personligheter på Gardermoen og var spente på hvordan eventyret ville bli. Et par dager siden, som var tre måneder etterpå, stod den samme gjengen på Gardermoen, mer sammensveiset og spent på hvordan dagene vil bli uten de andre konstant i nærheten. For min del så har det vært tomt og rart. Tusen takk alle sammen for et fantastisk opphold. Jeg gleder meg allerede til å treffe dere igjen!

Helena ex.phil/ex.fac med kulturforståelse Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *