Det er snart påtide å reise hjem igjen, men

Plutselig så hadde vi hatt en eksamen, to prøveeksamener, ferdig med alle forelesninger, vært på tur til Amazonas og Rio de Janeiro,hatt et par turer til Natal med både shopping og kino som hensikt.Vi er ferdig med portugisisk og surfetimer. Vips så var det under to uker til vi skulle hjem igjen. Det er under en uke til siste eksamen. De siste dagene har flydd forbi. Hva har vi egentlig gjort på? Det er det ingen som vet. Men vi begynner å innse at det ikke er så lang tid igjen her i kjære Pipa, som har fått en plass i alle sine hjerter. Et sted ingen av oss kommer til å glemme. Det at alle her vet hvem i er, uansett hvor vi går, vi forstår språker mer og mer, funnet favorittplassene når det gjelder både mat og uteliv gjør det litt vanskeligere å dra hjem igjen. Selvfølgelig er det jo ingen som vil dra fra paradis, men jeg gleder meg til å komme hjem og klemme de nærmeste på flyplassen i Bergen etter 3 måneder uten å ha sett noen av dem. Det er mange som har planlagt sin første middag hjemme. Alt fra rullekebab til fløtegratinerte poteter og grandiosa står på menyen. Personlig så savner jeg mest ostepop og lakris.

Jeg tror de første dagene hjemme i Norge vil bli rare og tomme. Er vandt til å være rundt de andre i gruppen hele tiden, det er alltid noen som har pause fra eksamenslesingen som man kan sosialisere seg med. Det å sove helt alene uten en roomie å dele alt med. Det blir så merkelig. Vi har alle gått oppå hverandre i snart 3 måneder og nå skal vi snart skilles. Det blir rart. Det å si hadet på Gardermoen hvor noen så vidt har tid til å si hadet for de må løpe til toget, også er det de som må sitte i mange timer å vente på flyet sitt videre fra Oslo. Vi blir jo spredt i hele Norge igjen.

Alle med ulike planer for framtiden, noen skal rett i jobb, noen skal operere, andre skal ha fri, mange som ikke har fått nok reising og skal reise mer etter å ha oppspart penger. Det er fremdeles ca 8 dager til vi begynner på reisen hjem. De siste dagene skal nytes! Gjøre alt det vi hadde planer om å gjøre helt i starten som vi ikke har fått gjort enda.

Helena

Ex.phil/Ex.fac med kulturforståelse i Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *