Det var minner som aldri vil dø…

Da var tiden kommet. Kofferten er pakket og klar (for andre gang, men det kommer jeg til). Og jeg er klar for å ta reisen min videre en liten tur til Australia før jeg drar hjem. 
Så var det denne eksamen da som var for nøyaktig en uke siden, herregud for noen nerver jeg hadde den dagen, sammen med alle andre. Vi skulle ha felles eksamen sammen med Ex.phil, ex.fac klassen så vi hadde den på et stort konferanse rom på et hotel litt bortenfor der vi bor. Nervene da vi kom inn i lokalet og satt oss ned var nesten til å ta og føle på. Vi fikk oppgave om både å drøfte begrepet nasjon og om innvandring politikken eller om FN’s menneskerettigheter og om familie og kvinnerollen. Jeg valgte den første og jeg følte det gikk helt greit, tror jeg skrev så og si alt jeg kom på og prøvde å få det inn i en sammenheng, dette skulle jo skrives for hånd og jeg kunne levere oppgaven min som den nest siste i rommet, med 10 sider. Jeg tror nok det gikk ganske så bra med alle sammen, eller jeg krysser hvertfall fingrene. 

Vi har jo også en hjemme eksamen som skal leveres inn 15 desember, som jeg så smått har begynt å jobbe med, den teller jo halve karakteren. Kjenner at selv om det er mye mer beroligende å ha mer tid og kan jobbe med den eksamen over lengre tid så er det skikkelig skummelt å ikke kunne ha verken Audun eller Elisabeth til en hjelpende hånd, men de har heldigvis forsikret at de er der om det skulle trenges. Så vi får no bare håpe at den eksamen også går så som så!

Uansett om det gikk bra eller dårlig så vil jeg si at jeg kommer aldri til å angre på at jeg valgte flerkulturell og heller ikke at jeg valgte GoStudy. De har et helt fantastisk opplegg, lærerne og veilederne gjør jobbene sine utmerket og hele opplevelsen i seg selv er noe jeg vil ha med meg for resten av livet. Dette faget er også noe av det mest interresante jeg har hatt på skolen. Jeg tror aldri jeg har tatt så mye notater (har sikkert tatt mer enn jeg gjorde på 3 år på vgs). Og det er på en måte litt overraskende, fordi jeg er ikke helt personen som interreserer meg så veldig for slik som menneskerettigheter, politikk, globalisering og religio, men jeg tror det har veldig mye med lærerne å gjøre og om opplegget. Vi fikk liksom se og oppleve veldig mye av disse kulturforskjellene det var snakk om, og lærerne kan jeg bare ikke si nok hvor flinke de var. De lærte på en forståelig og engasjerende måte, og de snakket av erfaringer ikke boken, og ikke minst for min det synes jeg det var veldig viktig at man kunne stille spørsmål uansett hvor dum de måtte være. Jeg har bare lært så utrolig mye på 3 måneder at uansett hvordan eksamen skulle gå så drar jeg absolutt ikke tomhendt ut av Bali. 

Så var jo vi ferdig med denne eksamen, Idrett og PT hadde desverre eksamen dagen etter oss, så de fikk ikke vært med å feire avsluttningen. For oss andre derimot kunne vi puste lettet ut, senke skuldrene og nyte Bali de 5 siste dagene våre. Det ble jo selvsagt mye feiring, vi dro blandt annet på PubCrawl som var helt fantastisk, det var et utrolig sosialt arrangement hvor man dro med en buss med en haug med mennesker og storkoste seg, fy søren for en stemning. Og siden det var så mange som ble med så var det skikkelig gøy å få gjort noe som en gjeng

For en fantastisk gjeng! 

Vi hadde også en eksamens middag sammen med lærere og elever hvor vi dro på restauranten til konen til en av fotball trenerne til GoStudy, og de var så snill å servere kjøttkaker til hele gjengen. Noe som ble satt ganske så stor pris på. Vi hadde også en del kåringer denne kvelden noen som idrett og pt kunne stemme på, noen for kultur og ex.phil og noen til alle sammen. De to hovedkåringene var Mr. og Miss. Bali, og jeg kan med overraskende glede meddele at den tittelen fikk jeg og Thomas fikk Mr. Bali. Det var jo ganske så kjekt det også, hehe vet ikke hva man skal si men ja, det var veldig gøy :D 

Var desverre bare dette bildet jeg fant fra eksamensfesten i og med at jeg har blitt frastjelt mobilen… Men det var absolutt en minnerik aften hvor vi fikk se en dvd som Paul hadde laget av hele oppholdet og kose oss sammen ALLE sammen en siste gang. 

Vi hadde også veldig mye late tid med bassenget, de fleste ville slikke så mye sol som mulig før de dro hjem til kalde Norge. desverre hadde vi ganske så mye regn de siste dagene, så det ble lite med soling. 

MEN! dette stoppet ikke oss! Vi endte faktisk opp med å bli fler enn vi noen sinne har vært før i bassenget på en gang, og FOR en god stemning det ble i den gjengen, ingen regn eller torden kan dra dra god humøret unna! 

Ellers så har dagene gått veldig mye i bare å være samme alle i hop så mye som mulig. Vi endte til og med opp med å leke bomtikken den ene dagen, eller “boksen går” som noen vil kalle det. Vi har hatt natter i Kuta, dager på stranden, middager både her og der. Vi har hatt koselige kvelder rundt bassenget og mimret, skrevet hilsener til hverandre og ledd. Vi har bare rett og slett understreket hvor god en gjeng vi har blitt og hvor fantastisk denne turen har vært. 

Når det så var på tide å avslutte turen og si farvel, skulle jo meg og Marie dra tidligere enn den første gruppen på dagen fordi vi skulle videre til Australia. Vi hadde avskjeds frokost og en tårevåt farvel med alle før vi dro på flyplassen. Dessverre kom vi ikke særlig langt før vi innså at flyet hadde allerede dratt fra oss kvelden før og at vi hadde missforstått med PM og AM og dagene…. så det tok ikke lange tiden før vi var tilbake på hotellet og fikk noen siste timer før den første gruppen skulle dra hjem til Norge. Det var helt grusomt å si farvel (spesielt for andre gang…. ) men jeg har en veldig sterk følelse av at jeg kommer til å se en veldig god del av de herlige menneskene der igjen. 

Bare en pitte liten andel av den herlige familie gjengen vi har blitt! <3 kjærleik til deko alle! <3 <3

For å avslutte det hele må jeg bare si nok en gang hvor uendelig glad jeg er for at jeg valgte å ta dette kurset og for at jeg valgte GoStudy. Jeg har hatt de beste 3 månedene av mitt liv, og menneskene jeg har del de med har var helt utrolige og forhåpentligvis vil jeg ha dem med videre i livet. Denne turen hadde aldri være den samme uten den gode gjengen på 7 som vi var i flerkulturell, som hele veien hjalp og støttet hverandre. Ei den samme uten lærerne våre som har gitt og lært meg SÅ mye og veilederne som har følgt oss hele veien. Så tusen takk til alle dere som har gitt meg en opplevelse for livet. Jeg vil ha den med meg for alltid og vil være evig takknemlig for alle de menneskene jeg fikk dele den samme med. Så da sier jeg bare til alle dere som er usikker på om hva eller hvem dere skal velge til deres studier. Så anbefaler jeg å velge flerkulturell og fremfor alt, velg GoStudy!

Sampai jumpa lagi!
Rebecca
Flerkulturell forståelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *