EL MADRIGAL, HAVANA

EL MADRIGAL

Siri er den av oss som er flink til å rundlese sånne sightseeing-bøker med anbefalinger osv., og nå skal hun få en cyber-klapp på skuldra for å ha funnet El Madrigal. El Madrigal er en helt, helt utrolig, og privat kafé/bar kanskje 15 minutter fra Hotel Habana Libre. Fra utsiden skulle man ikke tro at det var en kafé i det hele tatt – det ser ut som et vanlig hus (riktignok i kubansk stil). Men man går altså inn, opp en lang trapp, og inn til det her:

(Beklager for litt dårlige bilder – det var veldig mørkt)

Ikke nok med at stedet er mitt drømmehjem i form av en kafé, men de hadde faktisk utrolig bra mat og drikke der! Jeg mener ikke at alle andre steder i Havanna er dårlige, men El Madrigal toppa virkelig lista. Det var ikke billig, men likevelvel verdt pengene. Vi benyttet sjansen til å bestille drinken vi ikke hadde prøvd før, og jeg drakk min første ordentlige strawberry daiquiri. Jeg ønsker virkelig ikke å fremstå som en alkoholiker, men fy søren – den var digg! Jeg fikk også smake litt på de andre drinkene på bordet, og ja, alle var av veldig bra kvalitet. J De hadde også litt snacks i form av bruschetta, falaffel, tortillas og bananchips (pluss noen andre småting som jeg ikke husker akkurat nå), som også smakte himmelsk!

Enda bra maten og drikken smakte, men ærlig talt – for min del var kanskje interiøret det som imponerte meg mest. Stedet var rett og slett vakkert. Store rom, murvegger, høyt tak (4-5 meter!), planter og kaktuser i store, grove keramikkpotter, masse rar kunst, mykt og varmt lys, kledelig nips og røkelse rundt omkring. Det hele oste «rustikk bohem» og jeg kan ikke engang beskrive hvor mye jeg har lyst til å flytte inn L

Det som kanskje var det fineste ved hele stedet var faktisk toalettet. Et lite bad med varm belysning, et badekar fylt til randen med enorme potter og planter, en vask og do brukt som planteholdere, et svært kunstverk hengende fra «gardinstanga» over badekaret, og div. smånips i form av telys, duftoljer osv. rundt omkring. Det var så vanvittig behagelig atmosfære der inne at jeg nesten ikke hadde lyst til å gå ut.

Den eneste ulempen ved El Madrigal er at de åpner først kl 18:00, så jeg lurer på om de kanskje ikke har matservering der. Jaja, tenker jeg, det er vel bare å prøve. Hvis ikke er det bare å ta seg en drink og tusle videre, sant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *