Tilbake i Manly!

Hei,

Da er alle sammen tilbake på skolebenken etter en fantastisk ferieuke. Vi som reiste til Byron Bay hadde en flott ferie. Onsdag kom Jesus , Angel og Michael for å henge med oss jentene. Angel og Jesus er fra Spania, mens Michael er fra Australia. Disse guttene har vi blitt kjent med gjennom ICMS.

Angel, Jesus og Michael

Meg og spanjolene hadde planer om å surfe når vi var der, men stranden var stengt på grunn av bølgene var helt ute av kontroll. Du kan dra ut på eget ansvar, men tror ikke det hadde gått så bra. Det kan være veldig sterke strømninger og de fleste tenker at det ikke er så gale før de har dratt ut og har problemer med å komme seg inn igjen. Derfor er det veldig viktig å høre på hva livredderne sier. På de fleste strendene her i Australia blir det satt opp to flagg med ca 150 meters avstand. Dette er på grunn av din egen sikkerhet, men det er fortsatt badegjester som liker å svømme utenfor disse flaggene. Jaja, der fikk du vite litt om sikkerheten på stranden, så om du reiser til Australia, svøm mellom flaggene. 

Det ble ikke noe surfing, men det ble et fint bilde av spanjolene og stranden.

Ellers så sjekket vi ut utelivet i Byron Bay. De kveldene vi gikk ut endte vi oftest opp på Cheeky Monkey. Her danset alle på bordene, det føltes litt som vi var på afterski. Her i Australia er det vanlig å reise ut tidlig og heller reise tidligere hjem, men så langt er vi veldig fornøyd med utelivet.

Byron er kjent for å være et hippie-miljø, men det er også veldig populært sted for backpackers å reise til, så vi møtte på en del skandinavere og europeere.  

Ellen sjekker ut Byron Bay

En koselig kveld med god mat og drikke

Vi møtte på en gjeng som syklet rundt naken i Byron Bay’s gater 

Vilde Røssland er en av studentene som tilbrakte ferien i New Zealand. Her er hennes opplevelse fra nabolandet.

Sophie og jeg dro til Queenstown i NZ og var borte i en uke. Vi tenkte det ville være gøy å reise til et sted som var litt annerledes, og da vi kom frem så vi fort at det var veldig annerledes fra Australia, men egentlig ganske likt Norge. Det var høye fjell og dype fjorder, og klimaet var også ganske likt en Norsk sommer. Varmt om dagen og kaldt om kvelden.

Som dere ser, så er New Zealand ganske likt Norge

Queenstown var en aktiv by full av backpackers. Det var mange aktiviteter å gjøre og mange hyggelige mennesker å bli kjent med. Høydepunktet med turen var helt klart aktivitetene vi gjorde. Første dagen gjorde vi en Canyon Swing, som var som å hoppe i strikk, bare at det var som en huske istedet. Vi hoppet tandem fra 109 meter, og gjorde hele greia opp-ned. Det var helt grusomt skummelt før vi startet, men da vi ble sluppet ned var det bare veldig gøy. Vi ble litt revet med av adrenalinet, og meldte oss på Bungy Jump et par dager senere. Bungy Jumpet var fra 134 meter, og var en heeelt annen opplevelse. Her hoppet vi singel, og var i fritt fall i 8 sekunder. Helt sykt.  

Crazy girls!

Ellers i ferien slappet vi av, lå på stranden, var på kino og gikk noen småturer rundt om i byen. Alt i alt hadde vi en helt super ferie, og Queenstown anbefales virkelig som reisemål. Vi hadde det topp!

Nå er ferieuken over og vi sitter å jobber med tredje oppgave. 

Ha en fin dag, 

Jennifer/Vilde Sydney,engelsk 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *