Vulkantur til Java

Endelig! Ventetiden har vært lang, men 31 stk satt søndag morgen turen mot Java for å vandre opp på toppen av en vulkan og ned i krateret. En helt utrolig opplevelse! Vi begynner vandringen kl 01.00 og aner ikke hva vi har i vente.

Det er vanskelig å fange på et mobilkamera, men en lang lyslenke som klatrer oppover vulkanen setter stemningen, og humøret til hele gjengen er på topp!

Grunnen til at man går på natten? Blå lighter-flammer som lyser opp i svovelrøyken. I dagslyset er ikke dette synlig. Her jobber lokale for å bære opp svovel fra krateret, og helt ned til bunnen av fjellet, som er en veldig tung jobb.

Ikke er det bra for kroppen, og ikke er det godt betalt heller. 900 IDR for kiloen. De bærer 70-80 kg om gangen, men gevinsten er allikevel ikke stort å skryte av. De skal ha respekt for jobben de gjør for å få mat på bordet.

På toppen av krateret venter dette oss.

Da er det lov å bli litt målløs.

Man blir kanskje forvirret når man hører «taxi» langt ute i ingenmannsland, på vei opp til en vulkan. Men neida, det er ingen spøk. Det passet godt for Julie, som har fått et brudd i foten, uten at det gikk ut over viljen. Hun kom seg hele veien opp, og man lar seg imponere av både Julie og arbeidshestene som hjalp henne opp.

I tillegg til vulkanen, har vi sett kaffe- og gummiplantasje, fossefall og livet under vann (kommer mer). Og vi sitter igjen med utrolige minner allerede etter første dagen/natten.

(Foto: Kim Lucas Danielsen)

Tusen takk til denne gjengen for en fantastisk første del av en tur utenom det vanlige!

Severin

Personlig trener – Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *