Et siste innlegg

En uke har gått nå, siden vi satt oss på flyet fra det som har vært hjemmet vårt i tre måneder. Den siste uka i Puerto Escondido gikk dessverre i stor grad til lesing. Eksamen var siste fredagen, og det var nok mange som angret på at de ikke hadde utsatt flybillettene. Etter vel overstått eksamen var det tid for feiring, og så vi gjorde – hele helga. Siste dagen tilbrakte vi i en nydelig villa 10 minutter unna Zicatela. Det var en perfekt avslutning. De fleste utsatte pakkinga til sent søndagskveld, som om det kunne utsette reisen. 

Vår tid i Mexico har vært over all forventning. De tre månedene gikk så altfor fort. Likevel har vi rukket å oppleve så mye. Aldri hadde jeg forventet å møte en slik varme – både fra folk og fra sola. Den meksikanske kulturen er så mye mer enn taco og sombreros. Den er ukjente mennesker som hilser og prater på gata, et mangfold av deilige matretter og nydelig natur. Norge har mye å lære fra denne avslappende måten å leve på, selv om jeg er glad for at bussen i Tromsø ikke kjører etter meksikansk tid (to timer senere enn avtalt). Så klisjéfylt som det høres ut: jeg tror aldri før jeg har hatt så mange gode dager i løpet av tre måneder. Jeg har faktisk vanskelig med å peke ut noen dårlige. 

Vi fikk høre et rykte om at studenter som har meldt seg på til vårsemesteret er usikre på grunn av demonstrasjonene i Mexico. I den lille byen Puerto Escondido merket vi ikke stort til urolighetene. Ikke annet enn at vi måtte møte opp 6 timer tidligere på flyplassen, fordi demonstranter skulle okkupere. Sett bortifra det, har vi kun sett noen bannere og hørt om mindre demonstrasjoner i byen. Men jeg er glad for at jeg ikke var i Mexico City de siste ukene. 

Nå er det tungt å akseptere at vi er hjemme i kalde Norge, og skal være det en stund. En føler seg så forandret selv, mens ingenting har forandret seg her hjemme. Det føles nesten som å ha kjærlighetssorg. Heldigvis reiser jeg og tre andre tilbake i april. Tida kan ikke gå fort nok!

Takk til de ansatte på ArcoIris, Gostudy og herlige medstudenter!

Sunniva
ex.phil/ex.fac
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *