Ferie: Chase the sun!

Da eksamen var unnagjort fredag 18.oktober ble alle vi fra Gostudy belønnet med en 10 dagers ferie – hvilket de ordinære elevene på ICMS ikke fikk gleden av. Dermed ble alle vi nordmenn spredt rundt omkring i Australia.

Jeg var en av 11 som dro på turen “Chase the sun” som er en tur i regi av “Colourful trips” i samarbeid med Gostudy. Turen startet med at vi tok fly til Brisbane før vi morgenen etter dro nordover med buss. Vår endelige destinasjon var Cairns, som er beryktet for å ha et godt uteliv samt å være et av de beste stedene for å oppleve Great Berrier Reef, MEN før vi nådde Cairns fikk vi oppleve fantastiske steder som: 

Frasier Island – verdens største sandøy (er på UNESCOs verdensarvliste)
Øyen har ikke bare utrolig fine strender å skryte over, men også flott regnskog og et spennende dyreliv. På vår tur fikk vi dessverre ikke sett øyens symbolske dingoer, men i solnedgangen så vi en hai og i regnskogen møtte vi på en pytonslange! Øyen har ingen vei av asfalt, så bussen som vi kjørte i måtte bevege seg fram på sand gjennom både skog og på strender. Stranden som her er avbildet er hele 72 kilometer lang og har faktisk en autorisert motorvei som kontrolleres av politi – og ja, de gir faktisk fartsbøter! 

image 

Vi fikk også tatt et småfly som ga oss et nytt perspektiv av den nydelige øyen!

image

image

Camilla og Hanne som står midt på motorveien! 

image

Hele gjengen foran skipsvraket på stranden

image

Airlie Beach and Whitsynday 

Whitsunday er en øygruppe, hvor den største heter Whitsunday som har en av verdens aller vakreste strender: Whitehaven beach. Dit kjørte vi i en stor rib, som ga sommerfugler i magen i det den kjørte fort over store bølger. Før vi kom til stranden stoppet vi for å snorkle i det klare vannet, noe som var utrolig gøy! Vel framme på nydelige Whitehaven beach slappet vi av, omgitt av krystallklart vann og sand så hvit og myk at man skulle tro den kom rett fra en finkornet melpose. 

image

image

image

Magnetic Island 
Da vi kom fram til Magnetic Island (ferge fra Townsville) følte vi med en gang den harmoniske atmosfæren på øyen, som fikk humøret og energien vår på topp! I løpet av de to dagene vi fikk tilbringe på den vakre øyen fikk vi noen fantastiske minner. Første dagen leide vi sykler og gjorde oss litt kjent, før vi spiste middag og koste oss på hostellet “Base X” (som lå rett på stranden i Nelly Bay).

Dag nr to leide barbiebil og kjørte rundt på øyen! Da stoppet vi for å spise lunsj i Geoffrey Bay, og satte oss ned på et svaberg som ga utsikt over det åpne havet. Vi delte også litt av lunsjen vår med ville wallabees (en type kenguru). Etter lunsj kjørte vi videre til øyens største strand: Horshoe Bay. Her badet vi i vann som er langt varmere enn Sydney, solte oss og kjøpte god is!image

image

Mission Beach 

Ved idylliske Mission beach latet vi oss på stranden, men med litt angst for ville dyr. Her ser man tidvis krokodiller på stranden og tigerhai i sjøen! Vi fikk beskjed om ikke å være redde, for visst nok skulle dyrene være reddere for oss enn vi burde være for dem… 

image

Tully River
Etter å ha hatt barbeque og filmkveld på hostellet ved Mission Beach bar det avgårde til Tully River morgenen etter. Årsaken for den 20 minutter lange bussturen var at vi skulle på rafting – i hele fire timer! Disse timene ble fullspekket av smil og latter, samt noen forskrekkete utbrudd. Ingen av de i båten jeg satt på falt ut av, noe instruktøren vår syens var ganske kjedelig. Dermed dyttet han oss alle ut i elven da vi kom til et stille strøk (kalt for basseng, siden det ikke var fossefall akkruat der). Vannet i elven var varmere enn det noen gang blir hjemme i Norge, så vi synes alle det bare var deilig og avkjølende! Etter rafingen kjørte vi buss i ca 1,5 time før vi var framme i Cairns! 

image

image

Cairns! 

Da vi ankom byen om kvelden spiste vi middag og senere gikk ut. Der møtte vi en del av guttene fra engelsken og hadde en kjempe artig kveld! Den ble derimot noe tidlig ettersom vi skulle stå opp kl.7 neste morgen for å være klare for vår eventyrdag!

Før jeg dro til Australia visste jeg at jeg måtte se Great Berrier Reef, men jeg ante ikke at jeg skulle få se det ombord fra en stor og flott katamaran, eller at jeg skulle søke nærkontakt ved flere av reefets beboere ved å dykke og snorkle. Jeg fikk hilse på både skilpadde, stingrays og viktigst av alt: jeg og Ane fant Nemo og flere av hans venner! 

image

image

image

Om kvelden var vi på Pub Crawl og fikk erfare hvorfor alle snakker om utelivet i Cairns. Her var det nemlig yrende liv fra 19-tiden til alt stengte kl 5! Cairns er et populært sted for backpackere, så her møtte vi mennesker fra over alt i verden!

Morgenen etter var det tid for å vende tilbake til Manly, og det gjorde vi med minner som virkelig vil vare livet ut! Vi brukte nok mer penger på vår ferie enn en del andre, men hver eneste krone ( australske dollar) var verdt det! Turens navn var også veldig passende (Chase the sun), ettersom vi haddde strålende sol hele turen og det stadig ble varmere jo nærmere Cairns vi kom! 

Erica Kronheim
Sydney, Idrett 1

PS: For mer detaljert program over hva vi gjorde se: 
http://www.colourfultrips.com/trip-214-Go-Study-Norway—Chase-the-Sun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *