Artige opplysninger om livet på Bali =)

Frosker:
De første kveldene her på Bali syns jeg det var veldig mange (og da snakker vi i tusentallet) små frosker her på området på Campus. Som den nysgjerrige sjelen jeg er så måtte jeg finne ut av dette. Spurte litt rundt og det viste seg å være parringstiden til froskene. Etter denne tiden da, så forsvant alle sammen. Nå, to uker etterpå kom de tilbake, bare mye, mye, mye mindre. Har froskene et så avansert samfunn at de allerede har oppfunnet en maskin som forminsker dem? Jeg skal spørre rundt om dette også å gi dere svaret.

Drager:
En annen fin ting med Bali er alle dragene. Å nå tuller jeg ikke. De finnes over alt her, alt fra store til små. De svever, men de flyr liksom ikke, at de holder seg på samme plass. Hm, lurer på hvorfor. Kan det ha noe med lufttrykket akkurat der? Dette skal jeg finne ut av før jeg drar fra Bali. Procrastinator som jeg er så skjer det sikkert ikke før siste dagen.

Kjøring:
En mindre fin ting her fra Bali er kjøringen. Ikke bare har de venstrekjøring (barbarer!) men de kjører som noen svin (no offense til dere muslimer) 
Bilhornet blir mere brukt enn bremsa, og på mine snart fire uker her har jeg kunn sett ett fartsskilt, der sto det 40 mens taxisjåføren kjørte i 80. 
For ikke å snakke om en hel familie på en liten scooter… Mens føreren skriver tekstmelding og røyker samtidig. 
Drømte faktisk at jeg var hjemme igjen, der kjørte jeg buss, men på feil side av veien sånn at jeg sperret av en hel bru. 

Mat:
Ta med dere nugatti krønsj, leverpostei og bacon når dere kommer hit! De har ikke ordentlig bacon her på Bali. Which makes sense cause I haven’t seen a single pig (not counting the men) here… Men de har nok av kuer og hunder her, så ikke spør for mye hva maten du spiser er laget av, stol på meg, du vil ikke vite svaret.
Forresten, her er adressa:
Jeg legger igjen et par millioner rupies under senga til dere som sender meg nugatti Krønsj (den gule, det er den eneste som er god!) og leverpostei. Og ordentlig grovt brød. Og laks <3  Fetaost. Og chorizo. Melkesjokoladen med daim =) To av de. Må sikkert sende tre i tilfelle noen ser meg spise disse og tvinger meg til å dele. Sender du lakris så er du sikret en venn for livet!!!

Vi er her for studiene sin del. Vel..de fleste av oss hvertfall ;)
Men man kan ikke komme unna at det er Bali vi er på. Her er det sol og varme mens hjemme er det sny og kulde. Dette skal såklart skrytes av så ofte det går an, i form av bilder på f.eks instagram, små videosnutter via whatsapp osv. Send et bilde av deg selv der du ligger på stranda med en kokosnøtt i ene handa mens den andre bruker du til å bla i styrketrenings-boka di, da sørger du både for at familie og venner får se hvordan det står til med deg, men du får kanskje også beskjed om at du kan forvente besøk snarest mulig. Dette er forsket og testet på gjennom mange år, og det funker! =) Da kan du be dem ta med sjokolade og annet du savner fra Norge.

En annen ting: Ved kafeen der vi sitter for internettet sin del, der kan du ofte høre en litt merkelig lyd. Speaking of lyd, en liten digresjon først..be folkene som styrer kafeen om å dempe musikken deres, den blir du nemlig fort lei av!
Men, over til denne rare lyden. Undertegnede har gjort denne feilen og blir stadig mobbet for dette, så lær av meg.
Det er ikke en fugl, frost eller en lærer som spøker med oss, det er en stor gekko. Hører du den (and you will) så tell hvor mange ganger den lager lyden. Er det flere en syv så betyr det lykke.

Speaking of dyr:
Det er så mange løshunder og katter her. Og ingen av dem er sterilisert så det blir jo bare flere og flere. Her om dagen så vi tre hvalper, skjønneste dyra ever, men hjertet gråter når du ser dem og kjenner til framtida deres.
 Men jeg har en plan :) Kjenner en soon to be veterinær, så jeg skal få henne hit så kan hun øve seg på sterilisering og sying av sting på alle de trengende dyra her! Kjenner glorien vokse allerede, så selfless og omtenksom som jeg er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *