Flerkulturell forståelse fra topp til tå!

La oss begynne med begynnelsen eller hva? Men siden jeg ligger veldig langt bak med oppdatering, vil jeg fortelle litt kort om alle “hoved hendelsene” og et innlegg om mitt personlige forhold her på Bali, i forhold til venner, hjemlengsel og tilpassingen av alt sammen. 

Min klasse består totalt av 7 herlige jenter, og sammen har vi vært så heldig at vi har virkelig fått lov å oppleve Bali fra en annen vinkel enn en “Nordmann i utlandet”. Vi var alle kommet hit med samme tanken; “Jeg aner ikke hva jeg vil gjøre videre, jeg ville oppleve noe nytt og spennende, lei av Norge -> Bali :)" 

Her har vi da altså klassen på utflykt: (f.v. Mari, Kine, Marte,Marie, Meg, Alette, så har vi da Michelle som mangler fordi hun Quote: liker å være på andre siden av kamera. (Men jeg har mer enn nok av sjarmerende bilder :)) 

Dette bildet er fra den første utflykten vår til et tempel i Uluwatu, som ligger på toppen av en klippe ut mot sjøen. Det var en sykt stilig tur, hvor vi gikk gjennom en slags park fylt med aper før vi kom fram til tempelet, som uheldigvis var stengt, men vi fikk tatt masse fine bilder. å fikk vi se en sånn "tribal dans” som de også hadde her, det var sinnsykt tøft, og sikkert nærmere 700 tilskuere fra hele verden var kommer for å se på “The dance of fire" 

Den samme helgen var det også arrangert av Gostudy en valgfri tur for dem som ville på campus, å dra på tree top challange etterfulgt av et "vann tempel”. Dette var utrolig gøy, Gostudy har nemlig delt hele skolen opp i 4 lag uavhengig av studie og vi har en konkurranse om å samle mest poeng i løpet av semesteret, og det synes hvertfall jeg er et veldig bra initiativ for å bli kjent med de andre linjene og slik også. 

Team Yellow!

Pura Danau Beraton ( Water tempel) 

Vi på flerkulturell har også en ordning at vi får nye lærerer hver måned slik at vi skal få inn ulike forelesnings metoder, så vi har i løpet av  semesteret 4 ulike lærere. Elisabeth i kulturforståelse generelt og i praksis, Øyvind og Hans i menneskerettigheter, globalisering og kommunikasjon (to herlige menn med så mye kunnskap og egenerfaringer å snakke fra), og tilslutt Audun i verdensreligioner (nettopp fått han, men han virker veldig flink i det han snakker om). Den første måneden var da vi gjorde det meste av utflukter, da hadde vi Elisabeth, som var helt herlig og sammen med henne skulle vi studere den balinesiske kulturen. Hun har vært helt fantastisk på å ta oss med ut på utflukter slik at vi virkelig fikk se og oppleve det vi lærte om. Vi dreiv med feltarbeid, besøket tempel, hadde opplæring av å lage offergaver, intervjuet balinesere, så gamle byer, vi fikk til og med dra hjem til en Balian (medisinmann/healer). 

Feltarbeid: Marie snakker med balineser om offergavene

Denpasar Market

Mokey forest, meg og Michelle

Denpasar kveldsmarked

Hele gjengen i Ubud på vei til å spise på organisk restautant blant risåkere

F.V (øverst), Alette, Mari, (nederst) Kine, Michelle

Indonesisk 20 retters med hele klassen og vår kjære Elisabeth i Nusa Dua

På besøk hos balian, oppkledd balistyle

Michelle fikk en ubehagelig healing opplevelse

Opplæring i å lage offergaver

Flerkulturell forståelse er et helt fantastisk fag og det er da du virkelig får oppleve det du skal lære om, vi har fått være så heldig å se og møte så mange spennende steder og mennesker og jeg kan bare ikke si nok hvor glad jeg er for at jeg valgte dette kurset. Lærerne våre kan virkelig snakke av erfaring når de har timer med oss og det er aldri noen spørsmål som er for dum til å stille. i tillegg så er jeg blitt så utrolig glad i klassen min også, fordi vi gjør så mye ilag har vi blitt en veldig sammensveiset gjeng og vi har det bare kjempe kjekt sammen. Det er nesten en skandale at dette kurset holder på å bli lagt ned, for det er rett og slett helt fantastisk, det er bare ikke så mange som vet om det. Og det trengs å vites om, fordi dette er virkelig noe som jeg tror hadde blitt et kjempe populært fag om folk fikk vite hvor bra, lærer- og opplevelsesrikt det er. og man får definitivt bruk for det videre! 

Håper det var en litt bedre innsikt i våre mange opplevelser her på Bali. Livet her er bare kjempe fint, og takket være dette faget er det første gang på lenge at jeg faktisk gleder meg til skolen om morningen. Høres kanskje teit ut, men ja! Det er rett og slett så bra :D 

Sampai jumpa lagi!
Rebecca
Flerkulturell forståelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *