Château de Versailles

Forrige helg tok vi turen til vakre Versailles, og det er noe av det fineste jeg har sett! Guri malla for et stort, fargerikt og gammelt slott de har. Historien sier at Versailles var da en enkel landsby, men dags dato er det en rik forstad til Paris. Dette var hjemmet til det kongelige hoffet som var sentrum for politisk makt.

Vi var så heldige å fikk gå rundt å se på hele slottets innside og utside. Det er et slott beriket av kunst og historie. Med kjente malerier, statuer og gedigne saler rundt oss, vandret vi fra rom til rom. Og dette er noe av det vi fikk se:

Det er ikke bare innsiden av slottet som bærer sitt særpreg, men også utsiden. Etter å ha gått gjennom slottets mange ganger og trange rom, kom vi ut til hagen. Dette vil jeg ikke si er hvilken som helst hage med grønne plener og en hekk, men en ganske så egendesignet hage av Frankrikes siste dronning, Marie Antoinette. Hun ville ha sitt eget sted og laget derfor en stor hage hun selv kunne arbeide i. Hun ville ha sitt «liv på landet» midt i det kongelige riket, for å selv kunne rømme unna. Hun hadde egne hus til alt hun ville gjøre. Kunsthus, teaterhus, musikkhus og en gård med masse dyr.

Det var utrolig fint her, og det anbefales å få med seg denne historikken om man er i Paris eller i nærheten.

Andrea , privatist VGs

Høst 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *