Cooking class i Ubud

Etter noen dager på farten i Ubud, kom en spontan beslutning om å ta et matlagingskurs på ekte balinesisk vis. Vi dro til Ubad Ubud – Cooking class hos Ayu, og fikk besøke et tradisjonelt matmarked samt at vi fikk en innføring i en masse tradisjon og matlagingsmetoder.

Det var mye fristende å finne på dette markedet, men ikke alt hadde gått i handlekurven vår. Kylling langtidsstekes best på alt annet enn 25 grader.

Takket være et gjennomført opplegg ble matlagingen en lek for erfarne og uerfarne kokker. Tofu, tempe, tunfisk og flere retter som begynner på bokstaven T stod på menyen. De fleste rettene er overraskende sunne (og gode).

I tillegg til gjenkjennelige (men noe krevende) matlagingsmetoder, fikk vi også prøve oss litt i et skikkelig tradisjonelt kjøkken. Foruten om kjøkkenet får man også se og bevege seg rundt i det tradisjonelle hjemmet som Ayu bor i.

Tunfisk i bananblader på grillen.

Dersom man er interessert i å lære mer om tradisjon og matlaging i Bali, kan kurset til Ayu anbefales i aller høyeste grad! Og maten som blir laget får man selvfølgelig spise selv ved middagsbordet, og det er ikke vanskelig å tømme buffeten!

Severin

Personlig trener – Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *