Førsteinntrykk

Det er akkurat litt over en uke siden vi ankom Bali, og er snart ferdig med første skoleuke. 

Mildt sagt kan man vel si at man sitter igjen med mye forskjellige inntrykk.
For min del er jeg bare sykt overrasket, og sitter igjen med følelsen av at alt er litt motsatt av hva jeg trodde det skulle være. Når det er sagt visste ærlig talt ikke helt hva jeg gikk til, eller hva jeg kunne forvente. Både av Gostudy og høgskolen i Nesna, og Bali. Og kan vel til og med innrømme at jeg kanskje ikke helt hadde troen på hverken kvaliteten eller opplegget på det mye omtalte «badestudiet»

Når det er sagt vil jeg presisere at jeg aldri har blitt så positivt overrasket over et opplegg noen gang. Mulig det kan være fordi jeg ikke helt visste hva jeg kunne forvente, men dog også fordi det har vært profesjonellt organisert, med god informasjonflyt. Helt fra vi møtte opp på Gardermoen å skulle sjekke inn på flyet, til nå etter endt første uke – sitter jeg igjen med en følelse av at dette oppholdet kommer til å bli helt fantastisk, både faglig og sosialt. 

Uansett hvilke skoler man kommer på, vil man høre de si at de har bra forelesere, og at man kanskje ikke finner bedre. Dette er noe alle som tidligere har gått på høgskole har hørt, og man vet og at dette aldri stemmer. Helt til man kommer hit. Til “badestudiet” på Bali. Her kan jeg, etter første uke, si at de virkelig har funnet fantastiske forelesere og instruktører, som virkelig vet hva de holder på med. 

Mange tenker kanskje at det ikke er så mye å gjennomgå, og at det er svært lett å bli personlig trener, og at alt man trenger å gjøre er å ligge tre måneder på en solseng i Bali. Og det er sikkert mange som lurer på;

«kan man det?»

– Ja, det kan du så absolutt.

HVIS(OG BARE HVIS) du bruker tiden du ligger ved bassenget til å lese pensum. Da det nok ikke noe i veien for at du kan bruke mange timer på solsengen etter forelesningene, og i helgene.

Pensum er stort, og det er mye å ta inn på kort tid. Det å tilpasse studievanene er noe man alltid gjør mens man går på skolen. For noen fungerer det å lese i sofaen, mens andre må sitte på et grupperom på skolen. Det vil bli det samme her på Bali, hvor noen leser på bassengkanten, mens andre sitter i klasserommet.

I tillegg til teoriundervisning har vi og startet med den praktiske delen av studiet, som både er å lære øvelser, spotting og rollen som PT. Det er kjempegodt å føle at man lærer noe(mye!) hver dag, i tillegg til at man hver dag får satt teori i praksis. Ikke bare å lære å gjøre øvelsene rett, men å forstå hvordan kroppen fungerer, responderer og hvorfor det er slik.

Når det er sagt har det vært en tung uke, med lite søvn og mye nytt stoff, så det blir godt med helg hvor man får samlet inntrykkene, og repetert litt av alt man har lært denne uken. Det går fort fram, så det er liten tid for å ligge på latsiden.

Ble litt mye fokus på skole i dette innlegget, men det er mest fordi det er der hovedfokuset ligger – og jeg har ikke fått sett så mye av Bali enda. Men det er en liten øy, med MYE befolkning. Så det er trangt, smale fortau og CRAZY trafikk. Forhåpentligvis blir det en liten utflukt på oss i helgen, hvor vi får sett mer av øya, og hva Bali har å by på.

Her er noen bilder av hvordan den første uka har vært:

image

Dette er en av fire PT-grupper(gruppe B), som er min gruppe. Bilde er tatt etter vår første praktiske undervisning på onsdag.

image

Bilde tatt i pause av teoriundervisning, mens man pugger litt muskler.

image

Tar bikiniskillet til et nytt nivå; anatomibokskille.

image

Litt av Bali i ett bilde. De serveres fersk juice i alle slags smaker nesten uansett hvor man går.

*Alt som blir skrevet er subjektivt fra meg, og andre studenters
meninger og opplevelser er annerledes. Jeg har heller ikke blitt bedt om å
skrive om dette temaet av gostudy, jeg ville bare få frem at jeg er
oppriktig fornøyd med det bra opplegget de har her.

Nå skal jeg på anatomiforelesning. Ha en fortsatt fin dag, folkens!

Elena

Personlig Trener – Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *