Halloween og de Dødes dag

Tida flyr, og nå er vi plutselig over halvveis i oppholdet. Jeg hadde trodd at hjemlengselen skulle begynne å melde seg innen denne tid, men den er fortsatt fullstendig fraværende (sorry, mamma og pappa). Her om dagen snakket vi om hvordan vi ikke lenger tenker over at vi er i Mexico. Vi har sluttet å legge merke til kulturen og språket. Først tenkte jeg at det var en kjip ting, at det var som om vi levde som i Norge. Men når jeg tenker meg om, handler det mest om at vi føler oss så hjemme i dette landet nå. Vi har virkelig tatt til oss kulturen, menneskene og språket, som om det er vårt eget. Vi har til og med gjort oss vant med “meksikansk tid” (en må alltid legge til to timer når meksikanere avtaler et klokkeslett). Nå holder vi oss for ørene hver gang noen nevner hvor mange dager vi har igjen (31!). Og Kamilla har laget et detaljert forslag til ukeplan for de siste ukene, så er vi sikre på at vi ikke går glipp av noe. 

image

Som dere kan se, feiret vi Halloween igår. Her i Mexico virker det som om høytiden er mer enn bare et kommersielt mas. Gatene pyntes og folk kler seg ut som mer enn politibetjenter og hekser. Vi startet feiringa i hagen, der alle møtte opp i kostymer. Stakkar Aina, som måtte kåre beste kostyme, for man kunne se at alle hadde lagt mye innsats i kostymet sitt. Sigrid ble kåret til vinneren, med sin versjon av en skvist mygg. 

image

image

Etter å ha spist og lekt leker i hagen gikk turen videre til vårt favorittutested, Kabbalah. Her møtte vi Jack Sparrow, Urzula, Skrik, og mange andre skumle vesener. Meksikanere legger virkelig sjela si i disse kostymene! Ikke så rart da, når førstepremien i kostymekonkurransen er 4500 pesos. Konkurransen ble gjort på skikkelig vis, med nominerte, catwalk og battles. 

image

image

Idag og imorgen feires día del Muertos, eller de Dødes dag. Høytiden er den viktigste i hele året, og de fleste meksikanere reiser for å være med familien. Hovedfeiringen er imorgen, men allerede torsdag startet arbeidet med å lage altre. På disse altrene plasseres bilder av familiemedlemmer som har gått bort, samt deres favorittmat og drikke. Imorgen skal vi dra opp til sentrum for å se mer til feiringen. 

image

image

Sunniva
Ex.phil/Ex.fac
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *