CHASE THE SUN: East Coast

I årets spring break dro 28 studenter fra både ex. Phil, engelsk, PT og idrett på en arrangert tur oppover østkysten. Det var en helt fantastisk og innholdsrik tur hvor vi i ni dager fikk oppleve det aller beste av Queensland. 

Dag 1: Brisbane

Det er fredag, eksamen er gjennomført og vi dro rett fra skolen til flyplassen for å ta fly til Brisbane. Vi ankom Brisbane sent fredags kveld. Her møtte vi guiden, spiste middag  og dro ut for å sjekke utelivet i Brisbane og feire at eksamen var ferdig og ferien begynt! Hadde en kjempegøy førstekveld i Brisbane, og ble godt kjent med gjengen.

Dag 2: Fraser Island

Det ble ikke så mye søvn før vi måtte være på bussen klokken 7.00 som tok oss til Fraser Island. Verdens største sandøy. Fergen fra fastlandet tok rundt en time, så sjekket vi inn på et utrolig fint ressort på øyen, King Fisher Bay resort. Vi bodde i små hytter i skogen. Denne ettermiddagen tilbrakte vi på stranden og på egen oppdagelsesferd på øyen. Veldig fin og fredelig øy, og å se solnedgangen fra stranden var utrolig vakkert.

Dag 3: Sands of Fraser Island

Denne dagen var gøy! Vi tilbrakte hele dagen på en svær “4WD vehicle”, og kjørte rundt hele øyen. Det var ikke ordentlige veier, bare sand så det var skikkelig bumpy ride. Vi kjørte også på stranden store deler av turen. Vi fikk noen timer ved Lake McKenzi, som er 100% regnvann, var utrolig klart vann og nydelige omgivelser. Vi gikk, og noen fløt langs Eli Creek, som er en liten idyllisk elv. Videre så vi spennende natur, faktisk den eneste regnskogen i verden som har vokst fra bare sand. Så her var det mye vi ikke hadde sett før. Vi fikk høre masse historie og fakta om øyen og omgivelsene fra bussjåføren.  Det var en veldig fin tur hvor vi fikk sett mye interessant og nydelig natur. På kvelden tok vi fergen over igjen til fastlandet og satt oss i bussen for å kjøre til Airlie Beach.

Dette var bussen vi kjørte rundt i

Eli Creek

Dag 4: Whitsunday Islands

Whitsunday Islands er en øygruppe bestående av 74 øyer, og nesten alle er fredet.  Vi tilbrakte denne dagen på en båt hvor dro til Whitehaven beach, den hviteste stranden i hele verden, vi snorklet i nydelige korallrev og gikk på tur til et utsiktspunkt med den fineste utsikten jeg har sett i hele mitt liv. Er det et sted man skal i Australia så er det her! Var virkelig helt surrealistisk og se utover den utsikten og gå på den hvite sanden.

Dag 5 og 6: Magnetic Island

Neste dag sto vi opp og kjørte videre nordover og tok fergen over til Magnetic Island, som er en liten ”feireøy” for Australiere. Det er her man drar for å bare slappe av på stranden, sole seg, snorkle og gjøre ulike aktiviteter. Vi tilbrakte to dager her for å slappe av og fikk litt fritid til å gjøre hva vi ville. Det var mange som leide bil eller scooter og kjørte rundt øyen, så vi fikk se det meste av denne øyen også. Dyrelivet her var stort, og øyen har den største koalapopulasjonen i hele Australia, så mange fikk sett ville koalaer og kenguruer i skogene. Ellers var det morsomme fester på kveldene med blandt annet bingo og ”Thrift-shop party” eller ”Bad-taste party”. Det var en veldig fin øy og ikke minst fint resort vi bodde på rett ved stranden. Vi hadde det kjempe kjekt her. 

Dag 7: Mission Beach Skydiving

Videre dro vi til Mission Beach, som er en av de største og vakreste strendene i Australia.  Det var her vi fikk muligheten til å hoppe i fallskjerm over Great Barrier Reef og lande på stranden. Veldig mange gjorde det, og sa det var det kuleste de hadde gjort i sitt liv. Det var også veldig kult å ligge på stranden å se fallskjermene bare komme ut av skyene, en etter en, og se de lande på stranden. Stranden er 14 km lang, og vi presterte med å gå bortover hele stranden i flip flops, angret litt på det, men vi kom til et utsiktspunkt med veldig fin utsikt. Vi dro på oppdagelsesferd og lette etter krokodiller, kenguruer og cassowaries, verdens farligste fugl som går fritt i gatene. Vi fant ”heldigvis” ingen, jeg var livredd for å møte de i skogen. På kvelden spiste vi kjempe god pizza og pasta buffé og la oss tidlig for å lade opp til de neste dagene. Det var en fin dag på Mission Beach.

Dag 8: White water rafting in Tully River

Dagen etter fortsatte action og adrenalinet, vi raftet 12 km ned kjente Tully River, som er det beste rafting stedet i hele Australia. Vi raftet i båter på seks personer, og det var utrolig gøy og spennende! Det er noe jeg aldri har gjort før og det var mye gøyere enn jeg hadde trodd. Vi raftet i mange timer, spiste lunsj halvveis i elven og lærte faktisk en god del om rafting også. Når vi var ferdig, alle utslitt og solbrent fortsatte turen til vår siste destinasjon, Cairns.

Dag 9: Cairns, Great Barrier Reaf & Ultimate Party Farewell

Dagen jeg hadde gledet meg mest til var endelig her, og drømmen min ble oppfylt da vi fikk snorkle og dykke i Great Barrier Reef! Vi gikk ombord på en kjempe fin seilbåt og kjørte omtrent to timer ut fra Cairns. Det var en fantastisk opplevelse å snorkle med så mange forskjellige fargerike fisker, skilpadder, små haier og mye mer i verdens største korallrev. Man kunne ta ”scuba dive introductory”, hvor man dykket med oksygentank ned til seks meters dyp. Denne dagen var en opplevelse for livet.Tilbake i Cairns var det klart for vår siste kveld og Chase the Sun Farewell Party, som var et veldig bra ”bar til bar” opplegg hvor vi kjørte en dobbeltdekker partybuss rundt i Cairns og fikk oppleve byens uteliv. Det var absolutte en gøy avslutning på en helt fantastisk reise!

Dette var en uforglemmelig opplevelse og et utrolig bra opplegg som blir arrangert for GoStudy-studenter hvert år. Jeg vil anbefale på det sterkeste å dra om dere er interessert i å se mer av Australia mens dere er her. På denne turen får man virkelig sett og opplevd det beste av Australia på kort tid! 

Sandra 
Sydney, Ex.phil/Ex.fac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *