Park Güell & Sagrada Família

Heisann. I helgen var det klart for nye oppdagelser med flokken, og turene vi drar på er opplegg som lederne stiller med og som vi selv velger å delta på. Helgens besøk er to steder jeg virkelig anbefaler å besøke om man er i Barcelona, for det er verdt å få med seg.

Park Güell var fredagens utflukt, og dette er en park som ligger på en høyde i El Carmel og som er tegnet av arkitekten Antoni Gaudí. Han ønsket egentlig at dette skulle være et boligområde for de rike, men under byggingen innså han at det var for langt unna byen og at han heller burde lage det til en park. Det var starten på et av Barcelonas største turistattraksjoner.

Antoni Gaudí var ikke ferdig med bygging og prosjekter selvom han drev med Park Güell, for han var også nemlig arkitekten bak lørdagens utflukt.. Sagrada Família.

Sagrada Família er Barcelonas største kirke, og det er virkelig noe å få med seg. Vi ble samla utenfor kirken og fikk alle utdelt hver sin telefon med audioguide. Den forklarte oss at alle figurer, vegger, søyler, glass, og generelt alt i kirken hadde sin egen mening. På forsiden av kirken blir vi møtt av Jesu fødsel, med både hendelsen før og etter. Alt har hver sin mening, forklaring og fortelling.

Virkelig to bra opplevelser!!

Andrea, VGS privatist

Barcelona/Paris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *