Karibisk kultur og musikk med GoStudy 2013

Karibisk musikk og kultur 2013                                                                                                                Cuba, Havana

Det er en ting du fort vil legge merke til når du er i cuba og det er at alle, absolutt alle menneskene smiler til deg. Cubanere er et godhjertet og varmt folkeslag. Det er så mye kjærlighet i luften at det er til å ta på. Etter hvert som man lærer mer om historien så skjønner man hvorfor.

image

Finn ordet CUBA i skyggene i dette bildet :-)

Det er ingen hemmelighet at det ikke er stort utvalg av produkter her, men frykt ikke! Hvis man lengter etter hverdagsluksusen hjemmefra, pluss en strøken uteplass med basseng, så er det mulig å dra til hotel Melià Cohiba, som ligger 5 minutter fra skolen. En gjeng fra skolen pleier å dra dit etter siste skoletime for å svømme, trene på studioet eller bare sole seg..

 Tidligere i uken var vi alle på en stor konsert, hvor bandet Los Van Van som er populært i blant annet Cuba spilte. Vi dro sammen med studie assistenter Tania og Tahimy som er to tvillinger herfra. De er lommekjente og har hjulpet oss masse. Fantastiske jenter som alltid stiller opp. Etter konserten så dro folk litt hvor humøret pekte.

image

På fredagen som var, møtte jeg og mine samboere noen lokale gutter vi har blitt kjent med. Vi tok med en flaske vin, popcorn og musikk, og dro til Malecón som er langs kysten. Det var en lun og deilig bris hele kvelden. Lokalguttene lærte oss hvordan de danser. Malecón er som regel et sted fult av mennesker fordi det er et avslappet og pent der. Flere av de som var der, hang seg på dansetimen og vi lo stort sett hele kvelden. Ett av de mange gode minnene :) 

 image

Vi er så heldige bo hos et ektepar som tilbyr frokost og middag. Frokosten unner vi oss ett par ganger, det er litt for mye jobb med å styre med middag så det spiser vi hver dag hos dem kl 18.00. Her er det mannen i huset som står på kjøkkenet. Han heter Dimitri og er en begavet hus kokk. Lam, Fisk, kalkun, stappe, suppe, gryte.. Mmm! Det er med ingredienser herfra som jeg aldri har smakt før. Fyrverkeri for en matentusiast! Og vi triller like stappmette på senga hver gang hehe

Siden man for det meste må forholde seg til mat som kan dyrkes i landet, så får vi mye papaya, guava, banan, gresskar, melon og ananas.. og de er saftige og gode. Det kommer som regel som dessert i skolelunsjen :D

image

Det er et gitarverksted ikke så langt unna skolen. Der var vi på besøk for å se og høre. Det var ganske kult å se hvordan det gjøres Old School. Damen som lagde og restaurerte gitarene tok i mot en av våres skadde ukulele.

Vi lærer stadig nye grep på instrumentene, takter på forskjellige trommer og noter som brukes i f.eks. pianospilling. Snorre, vår musikklærer mener at vi var så flinke at vi måtte vise oss frem. Derfor snakket vår koordinator Ragnhild med Den Norske Ambassaden ang. et besøk. De tok i mot oss med åpne armer og kort tid etter sto vi foran filosofiklassen og Den Norske ambassaden. Vi sang 3 spanske sanger, trommet litt på trommene og spilte på ukulelene, det var veldig morsomt.

 En gang i året er det Book marked, hvor mange tusen samles for å kjøpe bøker, kunst, mat og kanskje kjøre karusell. Vi var der for å kjenne litt på stemningen.. og den var herlig:)

– Kristine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *