Kollokviegrupper og revolusjon… CUBA

Tiden flyr når man har det gøy. I går (5.10.14) hadde vi prøveeksamen, og om to uker er det eksamen i Ex.phil.! Ukedagene er aldri like her i Havanna.  Den ene dagen ligger vi og soler oss på treningssenteret/ luksushotellet Cohiba, og den andre dagen har vi kollokviegruppe hjemme i leiligheten. Det hjelper utrolig mye å snakke om pensum sammen. På den måten er det både morsommere og lettere å lære seg pensumstoffet.

På søndag var vi på revolusjonsmuseet med GoStudy-teamet. Mine foreldre landet i Cuba på lørdag for å besøke meg og se Cuba, og ble med på omvisningen. Både de og vi syntes det var interessant å høre GoStudy-teamet fortelle med glødende entusiasme om de første årene av revolusjonen. Mye av historien hadde jeg lest om før jeg dro til Cuba, men da det ble fortalt av cubanerne selv forsto jeg hvor essensielt, nærmest hellig, revolusjonen er for mange cubanere.

Revolusjonsmuseet er lokalisert i det tidligere hovedkvarteret til Batista, den tidligere presidenten/diktatoren på Cuba. Det er fortsatt kulehull i veggene etter kampene på 50-tallet. Med fotografier av torturerte martyrer og ulike torturredskaper bak glassmontere ble fiendebildet malt, men ser man på den generelle velferden kan man argumentere for at majoriteten har fått sin situasjon sterkt forbedret med revolusjonen. Med f.eks. gratis helsevesen og skolegang.

Som sagt så skjer det ting hele tiden. Det er alltid en film å se, en konsert å gå på eller tid for å handle inn frukt og grønsaker på markedet. Vi drar på mange utflukter. Det er så fint at vi får se flere deler av Cuba. Alle stedene er så forskjellige. Men nå må jeg nesten lese om Hursthouse og Fried, vi snakkes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *