Oaxaca City

Forrige helg dro på en lang-weekend-tur til Oaxaca City for å oppleve mer av den meksikanske kulturen – noe vi gjorde! Det var absolutt verdt en busstur på 6 timer pr vei, gjennom de mest svingete veiene du kan tenke deg. Mye fint landskap fikk vi også sett langs veien.

image

image

Oaxaca var en vakker by med flere store kirker og bygninger, stort marked, koselige restauranter omringet av god musikk og godt folkeliv i gatene, ikke minst flere fasiliteter. Så nå er vi mange opplevelser rikere.

Vi fikk blant annet smakt gresshoppere (som er en helt vanlig forrett blant meksikanere), sett verdens eldste tre “Santa Maria del Tule”, og sett hvordan den meksikanske drikken, Mezcal blir laget. For ikke å glemme høydepunktet, som uten tvil var da vi dro til Monte Alban for og se pyramidene! Dette er noe som virkelig burde oppleves.

image

image

image

Marked med stort utvalg av gresshoppere i alle slags varianter. Vi prøvde en type som var marinert i chili, spesielt på smak og konsistens, men ikke så verst som vi hadde trodd.

image

image

image

image

image

Verdens eldste tre, Santa Maria del Tule. Prøv og tenk deg at dette treet har eksistert i 2000 år. Det var ufattelig stort i virkeligheten, vanskelig å få tatt et bilde av hele treet.

image

image

Her får vi smaksprøver på den klassiske typen av mazcal – med appelsin dyppet i chili som tilbehør. Deretter fikk vi smake blandede varianter og fant spesielt en favoritt: Mezcal med smak av capucchino.

image

image

image

Dette er inne på museumet på Monte Alban, her ble vi guidet rundt og fikk sett deler av steiner som ble brukt som byggeklosser for byggingen av pyramidene. Utrolig hvordan alt passer sammen og stemmer overens med matematikken og astrologien. Pyramidene ble absolutt ikke bygget på tilfeldigheter. Fascinerende.

image

image

image

image

image

Takk for oss, Oaxaca! Tror jeg tør påstå at ingen av oss fem som reise hit ville vært foruten denne turen som ga oss så mange fine opplevelser. Når det er sagt, var det godt å komme hjem igjen til stranda og den vakre solnedgangen i Puerto Escondido.

Veronica

– Puerto Escondido, Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *